Mělnický Komiksfest! 2023

Akce Mělník

Mělnický Komiksfest! 2023
Festivaly
Další akce ve městě Mělník

Mělnický Komiksfest! 2023

Druhý ročník Mělnického KOMIKSFESTu, pořádaný Městskou knihovnou Mělník, zaplní v polovině prosince všechny pobočky Mělnického kulturního centra.

Těšte se na originální výstavy, divadelní představení, prodej žádaných komiksů, besedy, komiksovou čítárnu, interaktivní workshopy, a další zajímavé a inspirativní události.
Mělnický KOMIKSFEST V KNIHOVNĚ se zaměří zejména na prezentaci komiksových rozmanitostí. Škálu různých komiksových zpracování představí návštěvníkům výstava prostřednictvím ukázek fragmentů adaptací děl jednoho z největších světových autorů Williama Shakespeara. Na výstavu naváže divadelní představení Romeo a Julie – Veronský případ, variace na nejznámější příběh o lásce až za hrob. Rekonstrukci případu dvojnásobné sebevraždy dvou mladých lidí přímo pod střechou knihovny v galerii Naproti sehraje pod hlavičkou Divadla Verze Studio mladých umělců, kterým učarovala prkna, co znamenají svět. Představení je vhodné pro diváky starší 12 let. Japonskému komiksu Manga, grafickému románu a dalším populárním odnožím komiksového umění se návštěvníci budou moci oddat v čítárně a také v našem bookshopu, kde bude možnost knihy prohlédnout či koupit. Děti a hraví dospělí si sami odvážně vyzkouší vytvořit vlastní komiks. Díky KOMIKSFESTU dojde k rozšíření knižního fondu knihovny o tituly tohoto oblíbeného žánru. Mělnický KOMIKSFEST volně navazuje na multimediální festival, který od roku 2006 pořádalo nakladatelství Labyrint a Sequence, z.s., s cílem etablovat komiks jako plnohodnotné moderní médium schopné nést jakýkoli obsah.

Vstupné: zdarma

Začátek akce: 12.12.2023
Konec akce: 17.12.2023
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice
HIGHLAND GAMES Úvaly
hřiště pod kostelem, Úvaly
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno