Mezinárodní den tance

Akce Plzeň

Mezinárodní den tance
Kultura
CAFÉ Papírna, Plzeň
Další akce ve městě Plzeň

Mezinárodní den tance

Přijďte s námi oslavit Mezinárodní den tance!
Již od odpoledních hodin, budou v prostorách plzeňské Papírny probíhat taneční workshopy pro veřejnost zcela zdarma! Budete si moci vyzkoušet různé taneční styly a zároveň se něco o každém z nich dozvědět. Workshopy budou vedené profesionálními tanečníky z Plzně.
Večer samozřejmě nebude chybět ta správná afterparty,
kterou bude mít na svědomí Panther49 s Martinem Svátkem, hlasem současného tuzemského R'n'B a soulu.

Yoga
Vědomé dýchání* Dynamický tanec *Aktivní OSHO kundalini meditace * Reiki léčení
Cesta k vnitřní harmonie - Bez dechu zahyne tělo. Bez lásky zahyne duše!
Hodina je uspořádána do šesti fází; je cestou do svého nitra, vědomé propojení se svou duší, přijetí sama sebe, projevení své přirozenosti a prožití radosti a plnosti zevnitř ven; završena sdílením svého jedinečného hlasu ve skupině.
Karimatku a pohodlné oblečení sebou.

Taneční Flashmob
Jednorázová akce, při které se potkají různí lidé, kteří se dopředu naučili krátkou taneční sestavu a společně ji zatančí. Často se koná venku na ulici, kde z ničeho nic začne hrát hudba a lidé začnou tančit. V našem případě se můžete taneční flashmob naučit z videa na www.vizetance.cz, nebo přímo v Papírně, kde si ho společně všichni zatančíme. Touto akcí se propojí různá místa po celé ČR.
Buďte součástí!

Kubánská Salsa
Zveme vás na lekci salsy, která se narodila na Kubě a stále dobývá svět. Tanec plný temperamentu, otoček a dynamiky. Charakteristickým znakem salsy je efektní proplétání rukou. Není nutné se hlásit v páru. Stačí jen dorazit, podpatky nechte doma. Salsa je tanec ulice.

Workshop Jazz dance musical
Při tanečním workshopu se nejprve pekelně zahřejeme, rozbušené srdce a zahřáté svaly poté důkladně protáhneme výživným stretchingem. Krátce se seznámíte s dovedností vašeho těla v izolacích, rytmických a technických cvičení, které jsou využívány v jazzové technice. Ke konci lekce si zatančíme krátkou vazbičku na motivy půvabného oscarového filmu LaLaLand. Po celou dobu se budete cítit unavení, šťastní, s pocitem jakoby ste byli muzikálová hollywoodská star.

Contemporary Dance
Současný tanec v sobě skýtá mnoho tanečních stylů a technik. Na hodině Kamily Mottlové bude záležet především na atmosféře celého dne a na Vás návštěvních. Především se bude pracovat s jednoduchými tanečními variacemi, prvky improvizace, práce se zemí a hlasem.
To, na co se při dané lekci zaměříme, záleží především na vás! Přijďte si zatančit a nechte se překvapit!

Bachata
Je romantický, dominikánský párový tanec ve smyslných latinskoamerických rytmech. Přijďte si ho vyzkokušet!

Hip hop
Hip hop jako takový, je kulturou, která vznikala v 70. letech v New Yorku. Tanec se odvíjel od funku a soulu. S příchodem nové hudby začaly vznikat nové prvky a kroky. Postaven je především na pocitu, na tanci jako takovém a na energii. Nechte se vtáhnout do hudby a užijte si to!

Poppin
Poppin, je streetový taneční styl, založený na technice rychlé kontrakce a uvolnění svalů, díky kterému se na těle vytváří charakteristický otřes, označovaný jako pop či pit. Tanec pochází z 60.- 70. let 20. století a postupně vznikal v několika místech Kalifornie. Zažijte jej na vlastní kůži!

Brazilský Zouk
Objevte kouzlo brazilského zouku, který patří mezi nejsmyslnější a nejvášnivější tance současnosti.
Vyznačuje se typickými pohyby těla a absolutním propojením tanečních partnerů. Nabízí nekonečné možnosti improvizace a svobodné vyjádření sebe sama. Díky tomu si získal popularitu
po celém světě.

Jive
Přijďte si zatančit hravý a energický anglo-americký jive. Tento rytmický swingový tanec vychází z jitterbugu a v mnohém je ovlivněný rokenrolem, boogie-woogie a černošskými tanci. Jive Vás rozhodně nenechá vydechnout, natož nadechnout!

Naši lektoři:
Alice Light, Lucie Tálová, Jana Kučerová a Martin Mareška, Petra Parvoničová, Kamila Mottlová, Pavel Bízek, Lucie Vokurková, Ondřej Bek, Jiří a Petra Chadimovi

Těšíme se na Vás.

Místo konání akce: CAFÉ Papírna, Zahradní 173/2, Plzeň
Datum začátku akce: 29. Dubna 2017 15:00
Datum ukončení akce: 30. Dubna 2017 02:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7364N 13.3862E

Případné změny si prověřte na webu akce Mezinárodní den tance

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
CÍSAŘSKÝ DEN
Mírové Náměstí, Kadaň
Výstava ilustrací "Natali Santini - Hvězdná záře" (Lovosice)
Pfannschmidtova vila, Osvoboditelů 48/55, 410 02 Lovosice 2, Lovosice