Mezinárodní dixielandový festival Plzeň 2018

Akce Plzeň

Mezinárodní dixielandový festival Plzeň 2018
Festivaly
Další akce ve městě Plzeň

Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

Třetí Mezinárodní dixielandový festival Plzeň po dvou úspěšných ročnících zase trochu narostl. Program je nyní dvoudenní a počet zahraničních kapel se zdvojnásobil (což se z počtu jedné zahraniční kapely na dvě dá ještě dobře zvládnout). Dějištěm festivalu je opět Měšťanská beseda, jež nabízí krásné prostory venkovní zahrady (známe z první ročníku festivalu) i „mokrou variantu“ v krásném Velkém sále (který jsme si vyzkoušeli loni).

V sobotu 4. srpna zahajuje festival tradiční průvod všech zúčastněných kapel, jež v rytmu pochodových melodií vyráží v 16 hodin od katedrály sv. Bartoloměje do Dřevěné ulice a skrz Křižíkovy, Šafaříkovy a Kopeckého sady dorazí k Měšťanské besedě.

V 17 hodin začínají domácí, kapela The Dixie Hot Licks, kterou vystřídají srandisté pod názvem Děda Stárek. Hřebem večera budou Miskolc Dixieland Band z maďarského Miškovce, kteří si zopakují velký úspěch na plzeňském pódiu po sedmi letech. Kdo nebude mít dost, může pokračovat na jam session do kavárny Měšťanské besedy.

Neděle 5. srpna má program následující: v 16 hodin se kapely projdou Plzní od katedrály do Měšťanské besedy a v 17 hodin pokračuje program na pódiu. Ten zahájí domácí orchestr, jež festival pořádá: Pilsner Jazz Band se svým převážně swingovým repertoárem. Na správném tuzemském dixielandovém festivalu nesmí chybět „miláčci publika“ Brass Band Rakovník, a na závěr zahraje druhá zahraniční kapela – tentokrát nizozemští Charlestown Jazzband. Na závěr festivalu si kapely opět trochu zajamují v kavárně Měšťanské besedy.


!!! Festival se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru !!!

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Country Fontána Plzeň 2024
Ranč Šídlovák, Plzeň
Metalfest Open Air 2024
Lochotínský Amfiteatr, Plzeň
Metalfest Open Air 2024
Lochotínský Amfiteatr, Plzeň