Milli Janatková Duo - Mým kořenům

Akce Javorník

Milli Janatková Duo - Mým kořenům
Koncerty
Račí údolí, Javorník
Další akce ve městě Javorník

Milli Janatková Duo - Mým kořenům

V rámci Symnozia umění a tvoření se můžete těšit na vystoupení

"Milli Janatková Duo - Mým kořenům"

Milli Janatková (zpěv, kytara, perkuse, loop station, aranže)
Marek Novotný (piano, aranže)

Nové album Milli Janatkové navazuje na její pozoruhodný sólový debut „Proměna“, který v letech 2014 a 2016 získal v USA celkem osm nominací na prestižní ceny Independent Music Awards a dvě nominace na Tais Awards. Dalším autorčiným krokem na cestě k proměně sebe sama je hledání kořenů vlastní rodiny a touha navázat vlastní úsilí na to nejlepší, co lze v rodinné historii najít. Zdrojem naděje a důvěry jí je odvaha našich předků, kteří prožili život v dnes těžko představitelných podmínkách. Milli na albu vychází z tvorby své pratety, česko-americké skladatelky a spisovatelky Věry Kistlerové, jejíž písně pro tento projekt upravili společně s jazzovým pianistou a skladatelem Markem Novotným. Tito vynikající hudebníci se v duu také představí na koncertě v krásném Račím údolí.
Na výsledných aranžích písní se podíleli i ostatní členové kvarteta a hosté – Vojtěch Nýdl (Clarinet Factory), Robert Fischmann a Michal Wróblewski. Žánrově album krouží nejvíce kolem jazzového chansonu. Silné momenty přináší Milli v charakteristicky vrstvených vokálech vlastních skladeb odkazujících se (nejen) k lidovým písním. Hlas Milli Janatkové disponuje podivuhodnou škálou barev a emocí, dokáže být silný, naléhavý i něžný, vždy je však ve službě písně a jejího příběhu.
Celým albem i koncerty se prolíná trojí příběh: pozapomenutý (a přitom tolik aktuální) příběh paní Věry, cesta Milli pátrající po kořenech vlastní rodiny a do třetice příběh vycházející z písní samotných a jejich řazení na albu. Jakkoli i druhé autorčino koncepční album čerpá inspiraci z minulosti, zvukem a pojetím je naprosto současné – stejně jako její malby z kraje předků či fotografie v bookletu; představuje krásný odraz vlastních kořenů zrcadlící se na hladině přítomného času – i přeneseně na koncertě v nádherné přírodě...
CD je součástí projektu, na kterém (mj. díky podpoře Státního fondu kultury ČR, Města Mělník a úspěšné crowdfundingové kampaně na Hithitu) autorka pracuje od léta 2015 a který zahrnuje mj. soubor maleb, publikace a veřejné kulturně vzdělávací akce.

http://millijanatkova.com/music/projects/

Místo konání akce: Račí údolí, Uhelná 126, Javorník
Datum začátku akce: 9. Června 2017 18:00
Datum ukončení akce: 9. Června 2017 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3715N 17E

Případné změny si prověřte na webu akce Milli Janatková Duo - Mým kořenům

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce