Moravia Food Festival Kroměříž 2016
Akce Kroměříž
VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ PO ŠESTÉ NA OCTÁRNĚ
Vážení přátelé dobrého jídla, ve dnech 27. – 29. května 2016 se
bude konat v Kroměříži v areálu hotelu Octárna již tradiční
gastronomický festival pod názvem Moravia Food Festival. Vzhledem
k oblíbenosti a stále větší návštěvnosti akce uspořádá hotel Octárna letos
již šestý ročník. Festival probíhá za účasti vyhlášených specialistů
z oboru gastronomie a hotelnictví. Cílem a
myšlenkou festivalu je představit a prezentovat kvalitní podniky vybraných
měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat pod jednou střechou. Letos se festivalu
zúčastní hotel Vega z Pozlovic, restaurace Tomášov ze Zlína, restaurace
Cukrovar z Holešova, hotel Octárna, restaurace Brasserie Avion
z Rožnova pod Radhoštěm a restaurace
Harley Pub Otrokovice. Budete mít možnost ochutnat
degustační předkrmy, polévky, hlavní chody i dezerty. Návštěvníci
se mohou těšit např. na marinovanou panenku v tymiánovém extra virgine
s česnekem se salátem z červené čočky a domácím olivovým chlebem nebo
hovězí steak entrecotte s wasabi majonézou a pečenou hlívou na kmíně
s blanšírovanou zeleninou. Připraven bude také ústřičný, humří a rybí bar,
bar s míchanými nápoji, stánek s moravskými víny nebo výborným místním
pivem z pivovaru Lobkowicz.
Během celého víkendu bude probíhat bohatý doprovodný program.
Nedílnou součástí je i live vaření přímo na podiu, kde se Vám představí např.
pan Petr Erin Kováč, finalista Kuchaře roku 2015. Petr Erin Kováč je
mistrem svého oboru, který několik let připravoval pokrmy ve Francii, ale i na
Kubě. Dále jsme pro Vás připravili vystoupení
Zdeničky z Masterchefa Česko, která je vyhlášená nejen svými dezerty. Porcování
čerstvého mečouna o váze cca 40 kg, který bude uloven na udici rybářem ze Srí
Lanky jen pár dní před konáním festivalu. Tuto rybu budete moci i ochutnat. Své
ratolesti budete moci propůjčit do víru dění pohádky. Divadlo dětského diváka
s Michaelou Borošovou bude hrát u nás v kapli. Čeká nás i free style
s Barmani Zlín s trochou ohně. Hosté se mohou těšit i na živou
cimbálovou muziku a soutěže. Bližší informace naleznete na www.festivaljidla.cz.
Denáry
jako platidlo:
Systém
plateb u stánků bude řešen formou denárů (1 denár = 25 Kč) tak, aby se kuchaři
mohli věnovat svému umění a nemuseli se zaobírat financemi. Součástí vstupenky v
hodnotě Kč 330,- (v pátek a neděli) a 370,- (v sobotu) je 10 denárů. Denáry se budou prodávat
na dvou
prodejních místech v areálu hotelu vždy po 10 ks
Načasování
festivalu:
pátek 27.
5. od 16.00 do 22.00 hodin
sobota 28.
5. od 11.00 do 22.00 hodin
neděle 29.
5. od 11.00 do 16.00 hodin