Muzejní noc

Akce Litoměřice

Muzejní noc
Akce pro děti, Kultura
Další akce ve městě Litoměřice

Muzejní noc

Přijměte pozvání na letošní litoměřickou Muzejní noc.
Muzeum pro Vás připravilo program na páteční večer.
V 17 hodin zahájíme Muzejní noc komentovanou prohlídkou vedenou archeologem PhDr. O. Kotyzou. Projdeme historií od pravěku až k počátkům města Litoměřice.
V 18 hodin naváže komentovaná prohlídka samotné budovy muzea, kdysi městské radnice. Mgr. J. Peer účastníky provede od šatlavy až na půdu a seznámí je s touto unikátní stavbou z hlediska její stavební historie.
Ve 20 hodin budeme pokračovat vyprávěním o historii vinařství na Litoměřicku spojeným s ochutnávkou místních vín. Ověříme, co je pravdy na průpovídce, že “Litoměřičané dovedou člověka pitím málem udusit, ale hladem k smrti umořit”.
Ve 21 hodin odstartuje poslední bod programu, kterým je projekce velkolepého filmu “Velkolepé muzeum”, jehož prostřednictvím se přeneseme do poněkud jiných dimenzí Uměleckohistorického muzea ve Vídni.
Mezitím bude po celou dobu od 17 do 21.30 hodin probíhat program pro děti i dospělé. Botanička našeho muzea Mgr. L. Filipová představí herbář, jehož některé rostlinné položky jsou staré i 200 let. Přitom bude možné si založení herbářového listu také vyzkoušet. Historická dílna nabídne možnost vyzkoušet si luštění starých textů, erbů a ikonografických symbolů, což bývá “denním chlebem” historiků. Dílna bude určena nejen dospělým, ale i dětem. Restaurátorky litoměřického archivu Vás seznámí s postupy při restaurování papíru, což bude možné si opět prakticky zkusit. Připravena bude také tvořivá dílna zejména pro děti, při které se seznámí s tím, co muzeum ukrývá a k čemu je dobré, a budou si moci své malé muzeum také odnést domů.
Úplný program:
http://www.muzeumlitomerice.cz/assets/File.ashx?id_org=200065&id_dokumenty=1400

Místo konání akce: Oblastní muzeum v Litoměřicích, Mírové náměstí 171/40, Litoměřice
Datum začátku akce: 19. Května 2017 17:00
Datum ukončení akce: 19. Května 2017 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.5339N 14.133E

Případné změny si prověřte na webu akce Muzejní noc

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
CIRKUSÁCKÁ POHÁDKA
Krušnohorské divadlo, Teplice
CÍSAŘSKÝ DEN
Mírové Náměstí, Kadaň
Dětský sportovní den a kulturní odpoledne
Venkovní areál DK Střelnice, Rumburk
Rošťáci
Františkánské zahrady, Kadaň
O Honzovi a víle Verunce
Dům kultury Střelnice, Rumburk