Muzikál Eliška Kateřina Smiřická

Akce Jičín

Muzikál Eliška Kateřina Smiřická
Divadlo, kino
Masarykovo divadlo, Jičín, Jičín
Další akce ve městě Jičín

Muzikál Eliška Kateřina Smiřická - opět v Jičíně

Autorský muzikál Základní umělecká školy J. B. Foerstera Jičín ELIŠKA KATEŘINA SMIŘICKÁ se vrací na pódium Masarykova divadla.
V hlavních rolích:
Padesátičtyřčlenný orchestr s dirigentkou Jaroslavou Komárkovou Hudbu složil Otakar Kovář
Scénář napsala Martina Komárková
Role režisérky se ujala Erna Březinová

K dispozici je 6 termínů:
Středa 21. 6. 10:00 - představení pro školy
Středa 21. 6. 18:00 - představení pro veřejnost
Čtvrtek 22. 6. 10:00 - představení pro školy
Čtvrtek 22. 6. 18:00 - představení pro veřejnost
Pátek 23. 6. 10:00 - představení pro školy
Pátek 23. 6. 18:00 - představení pro veřejnost

Na konci roku 2013 nám českobudějovický skladatel, pedagog a muzikant Otakar KOVÁŘ nabídl, že pro naši školu napíše autorský muzikál na téma, které si sami zvolíme.

Padlo z řad pedagogů několik návrhů, ale nakonec zvítězil skutečný příběh Elišky Kateřiny Smiřické, o které se zpívá v písničce "Znám já jeden krásný zámek" a která nakonec vyhodila střelným prachem uskladněným ve sklepení jičínský zámek do povětří.

Nejprve ředitelka školy Jaroslava Komárková jmenovala pracovní skupinu "muzikál" ve složení učitelů - Zdena Svobodová (zpěv), Eva Černochová (tanec), Ladislava Mařádková (herectví), Ondřej Koláčný (hudba a psaný projev), Vít Heřman a Pavel Krčmárik (technika), která se několikrát sešla nad prvotní tvorbou scénáře.

První společná schůzka s autorem hudby se uskutečnila 9. ledna 2014 v kavárně Lucerna v Praze, na kterou jsme my, učitelé, přivezli návrh na 7 scén, aby skladatel věděl, jak obsah jednotlivých obrazů má zaplnit hudbou. Schůzka trvala asi 3 hodiny ve velmi živé, přátelské a pracovní atmosféře a pak už se čekalo na první noty....

Pan Kovář pilně skládal a po prázdninách 2014 už bylo více jak tři čtvrtiny muzikálu hudebně sepsáno a nastalo první zkoušení v dělených sekcích. První společná zkouška orchestru zatím bez bicích nástrojů, harf a klávesoých nástrojů) proběhla koncem října a k údivu všech přítomných kantorů proběhla nad očekávání dobře. Všichni žáci-orchestrální hráči se velmi dobře orientovali v partu a skvěle reagovali na dirigentku.

Po vší té dvouapůlleté dřině jsme se dočkali k dnešnímu dni (20. 9. 2016) celkem 18 velmi úspěšných repríz a my věříme, že Jičíňáci nás ještě s tímto představením uvidí i koncem června 2017....

Vstupenky v jednotné ceně 120 Kč si můžete od pondělí 3. 4. 2017 v Městské informační centrum Jičín. Spuštěny budou též on-line rezervace na webu www.kzmj.cz a také rezervace na dopolední představení, která jsou určena především pro školy

Místo konání akce: Masarykovo divadlo, Jičín, Husova 206, Jičín
Vstupenky: http://www.kzmj.cz/divadlo/
Datum začátku akce: 21. Června 2017 10:00
Datum ukončení akce: 23. Června 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.4358N 15.3583E

Případné změny si prověřte na webu akce Muzikál Eliška Kateřina Smiřická - opět v Jičíně

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub