Nákaza - film Lékařů bez hranic

Akce Praha

Nákaza - film Lékařů bez hranic
Kino
Další akce ve městě Praha

Nákaza - film Lékařů bez hranic

Jak vypadala epidemie viru ebola v západní Africe? Podívejte se sami – očima místních obyvatel, zástupců tamní samosprávy, humanitárních pracovníků, pacientů i přeživších.

Svět se z dosud nejvážnější epidemie tohoto onemocnění v západní Africe vzpamatoval teprve velmi nedávno. Při boji s jeho šířením sehráli Lékaři bez hranic velmi významnou úlohu. Jak vypadal projekt v postiženém regionu? To představuje film Nákaza, který dává divákům nahlédnout do míst, kam se kvůli nejpřísnější karanténě téměř nikdo nedostane.

Nejvíce obětí v historii této choroby, předsudky spojené s nákazou, následky nemoci. To vše patří mezi důvody, proč ebola nejen přímo ohrožuje lidský život, ale také přeživším přináší trvalé následky. Dokument sleduje příběh této epidemie a dopad na osudy postižených obyvatel Libérie, Sierry Leone a dalších zemí. Jak skutečně vypadal boj ebolou? To prostřednictvím rozhovorů a unikátních záběrů ukazuje dokument Nákaza.

Po skončení promítání bude následovat debata s pracovníky Lékařů bez hranic, kteří se osobně účastnili misí v západní Africe. Přiblíží, jak takový projekt v praxi vypadá, jak důležité je dodržovat tzv. „no touch policy“, tedy zákaz jakéhokoli fyzického kontaktu, a rádi zodpovědí i další dotazy.

Místo konání akce: Institut français de Prague, Štěpánská 35, Praha
Datum začátku akce: 4. Prosince 2017 18:30
Datum ukončení akce: 4. Prosince 2017 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0788N 14.4251E

Případné změny si prověřte na webu akce Nákaza - film Lékařů bez hranic

Jméno organizátora: Lékaři bez hranic / Médecins Sans Frontières (MSF)
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.