Nechoď sám do tmy – Vzpomínka na Filipa Topola

Akce Praha

Nechoď sám do tmy – Vzpomínka na Filipa Topola
Koncerty, Kultura
České Muzeum Hudby / Czech Museum Of Music, Praha
Další akce ve městě Praha

Nechoď sám do tmy – Vzpomínka na Filipa Topola

Pozvěte přátele, sdílejte a zavzpomínejte s námi na zpěváka, pianistu, skladatele, textaře, herce a člena skupiny Psí vojáci Filipa Topola, od jehož smrti letos v červnu uplynuly tři roky.

Národní muzeum – České muzeum hudby ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla připravilo vzpomínkový večer, na kterém si tuto výjimečnou osobnost českého kulturního života připomeneme. Vstup zdarma.

Lidská paměť je mnohovrstevnatá a živá, během lidského života se vštěpené prožity zabarvují, rozptylují, vytěsňují, pozměňují, a s jeho koncem mizí. Muzeum je instituce paměti a jejím posláním je paměť uchovávat, aby se neztratila a oživovat tu, co se vytrácí do zapomnění. Chceme vyvolat a uchovat vaše vzpomínky na Filipa: co jste zažili na koncertech, při četbě jeho textů, poslechu hudby nebo osobních setkáních. Vyvolávat je budeme fotografiemi, texty, videem, hudbou a synergií vaší přítomnosti. Vaším posláním bude tyto vzpomínky zapisovat do muzejní paměti, kterou budeme dále schraňovat. Také odhalíme Filipův klavír, na kterém hrál, cvičil a komponoval celý život, a který daroval našemu muzeu jeho bratr Jáchym Topol. V případě, že Filip Topol je pro vás velká neznámá, rádi vás uvedeme do jeho života.

Komponovaný večer podpoří písní Martin E. Kyšperský (skupina Květy, Psí vojáci revival), přednesem Jáchym Topol, můžete se těšit na recitační skříň po vzoru undergroundu osmdesátých let a bokem nezůstanou ani varhany. Muzejní kavárna Time Music zabezpečí dodržování pitného režimu a správně naladěni můžete pomalým krokem po skončení akce doputovat na Rockotéku v blízkém klubu na Národní třídě, která začíná před půlnocí.

Chtěli byste se ještě více zasadit o to, aby se na Filipa Topola nezapomnělo? Darujte Českému muzeu hudby vaše vlastní fotografie nebo jiné materiály, na kterých je Filip zachycen. Pomůžete nám s rozšířením sbírkového fondu zabývající se jeho životem a přispějete k tomu, aby jeho vzkaz žil dál.

Místo konání akce: České Muzeum Hudby / Czech Museum Of Music, Karmelitská 388/2, Praha
Datum začátku akce: 21. Září 2016 19:00
Datum ukončení akce: 21. Září 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.085N 14.4045E

Případné změny si prověřte na webu akce Nechoď sám do tmy – Vzpomínka na Filipa Topola

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
TARZAN
Divadlo Hybernia, Praha
Praktická psychologie
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha