Neděle patří dětem

Akce Liberec

Neděle patří dětem
Akce pro děti
Divadlo F.X.Šaldy Liberec, Liberec
Další akce ve městě Liberec

Neděle patří dětem

Že neděle patří dětem je přece jasná věc! Ví to i náš festival současného divadla, který už druhým rokem připravuje na poslední den program pro děti. Součástí dětského programu budou vedle dvou pohádek i dětské dílničky a další divadelní legrácky.


PÁRTY PRO DUCHA HOR / od 14:00 v Malém divadle
Host: Gerhart-Hauptmann-Theater Žitava

Hudební interaktivní divadlo pro děti od 3 let. Krakonoš nesnáší narozeniny – oslavou a písničkami ho však překvapí kamarádi, duchové i zvířátka. Ani Krakonoš nemládne: zatímco tento duch hor (Tilo Werner) nevrle očekává své „bůhvíkolikáté“ narozeniny, přátelé jeho špatnou náladu nedokáží pochopit. Co by mohlo být krásnější, než mít narozeniny? A tak modrý duch vody Bober, bílý duch vzduchu Zephira, kamarád Jan a kamarádka Anna naplánují pro Krakonoše velkou párty a poprvé pořádně oslaví narozeniny obřího starouše: se spoustou písniček a rovnou ve třech jazycích. Ale jak se vlastně slaví narozeniny v Německu, Polsku a Česku?

Hra je záměrně vytvořena jako jazykově bezbariérová: přestože je z německé Žitavy, hrají zde Mateusz Grabowski (Jan & Krteček), který bydlí v Horním Slezsku a Jana Podlipná (Anna & Zephira), ta je zase z Prahy, a prostřednictvím řady dětských písniček s velkou spoustou nástrojů přibližuje představení dětem jazyky a zvyky sousedních zemí.

Pohádka Párty pro ducha hor, rezervace zde: http://objednavka.evstupenka.cz:8080/incoming.aspx?mrsid=1&eventid=26975


FRUTTI DI MARE / od 16:00 v Malém divadle
Host: Divadlo Anička a letadýlko Praha

Frutti di mare přinášejí svěží vánek mořem inspirovaných pohádek. Tešit se můžete na na příběh dvou zakletých rybích víl, které hledají svoji minulost na hladině, pod hladinou, a nakonec i ve vodách zapomnění.

Tam kde moře v přílivu
zvedá se a šílí
tam žijou tiše na břehu
dvě divné rybí víly.

Ovoce mořských pohádek, lahodně za úplňku připravené, nejjemnějším pískem posypané, vám budou servírovat Anežka Kubátová a Anička Duchaňová.

Pohádka Frutti di mare, rezervace zde: http://objednavka.evstupenka.cz:8080/incoming.aspx?mrsid=1&eventid=26976

Místo konání akce: Divadlo F.X.Šaldy Liberec, Zhořelecká 5, Liberec
Vstupenky: http://www.saldovo-divadlo.cz/program
Datum začátku akce: 7. Května 2017 14:00
Datum ukončení akce: 7. Května 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7704N 15.0587E

Případné změny si prověřte na webu akce Neděle patří dětem

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce