NEW! NEW! Lukáš Novák v Dox by Qubus

Akce Praha

NEW! NEW! Lukáš Novák v Dox by Qubus
Výstavy
Další akce ve městě Praha

NEW! NEW! Lukáš Novák v Dox by Qubus

Galerie DOX Vás zve na autorskou výstavu umělce a designéra Lukáše Nováka, která bude zahájena ve čtvrtek 1.6. v 19.00 v prostoru design shopu DOX BY QUBUS.

Lukáš Novák, absolvent Ateliéru skla pražské UMPRUM, představí v DOX by Qubus sérii nástěnných zrcadlových objektů ovlivněných sportovní estetikou a současnou popkulturou a hutně tvarované vázy z křišťálu vycizelované novou technologií.
Autor si přetvořil tradiční sklářské nářadí do podoby razítek a rádel, kterými narušuje poddajnou homogenní hmotu skla reflektuje do ní svá gesta a hesla.

Název výstavy – NEW!NEW! – reflektuje několik aspektů autorovy tvorby. Nové jsou jak předměty vystavené v prostoru Dox by Qubus, tak Lukášova pozice na české umělecké scéně.

Úsilí přijít s něčím novým, jiným, odlišným se stalo esencí a zároveň meritem tvorby většiny mladých designérů a výtvarníků. Neustálý tlak na nové podněty je výzvou i zátěží.

Lukáš Novák je z Nového Boru – mekky českého skla.
Absolvoval Ateliér skla pod vedením Ronyho Plesla na pražské UMPRUM.
Ve své tvorbě se zaměřuje na hledání nových cest a skrytého potenciálu v tradičních sklářských technikách. V novoborských sklářských hutích vytváří skleněné objekty, v ateliéru v pražských Nuslích pracuje na nástěnných zrcadlových objektech.

Místo konání akce: DOX BY QUBUS, Poupětova 1A, Praha
Datum začátku akce: 1. Června 2017 19:00
Datum ukončení akce: 1. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1069N 14.447E

Případné změny si prověřte na webu akce NEW! NEW! Lukáš Novák v Dox by Qubus

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce