Noc divadel v ALTĚ!

Akce Praha

Noc divadel v ALTĚ!
Divadlo
Web organizátora:
www.studioalta.cz
Další akce ve městě Praha

Noc divadel v ALTĚ!

***ENGLISH TEXT FOLLOWS***
Nahlédněte do procesů stárnutí v autorském projektu Báby, do umělecké duše v projektu ALTA by Tereza & Peter či do zákoutí industriálních prostor na prohlídce. Vstup zdarma!

18:00 / Báby – work in progress
18:30 / prohlídka prostor
19:30 / ALTA by Tereza & Peter

*Anne-Francoise JOSEPH, Kateřina DVOŘÁKOVÁ: BÁBY

Autorský pohybově vizuální projekt, sonda napříč letokruhy.

Otázka mezigenerační komunikace vyvstává v posledních letech stále častěji. Populace stárne. Senioři se stávají silně zastoupenou demografickou skupinou, kterou není možno (ani hodno!) přehlížet – tím spíš, když její zapojení do společnosti je skutečně smysluplné. Je pro nás důležité věnovat této skupině lidí pozornost a prostor. Vstoupit do dialogu, ptát se, reagovat, společně tvořit a nalézat cestu k sobě (a tím i k sobě samým).

Provokují nás jiskřící oči dědouška na lavičce, jejich živost a otevřenost, dětská zvídavost pro svět kolem – a zároveň nepřenositelný klid rostoucí ze všeho, co má odžito. Baví nás babička, která vám ve frontě dokáže odvyprávět svou životní anabázi, než dojdete u pokladny na řadu. Děsí nás omílání tisíckrát odvyprávěných historek. Zneklidňuje nás kůže, co se svrašťuje, a vlasy, co šednou. Fascinuje nás plasticita času, rychlost jeho plynutí a radost – zápal – život, který v nás budí. Zajímá nás souvislost stáří a věku. Zajímá nás, co je mladé ve staroušcích a co je staré v nás.

*ALTA by Tereza & Peter

Cyklus „ALTA by“ vám nabízí možnost osobního setkání s umělci pobývajícími v ALTĚ. Mají v rukách dramaturgii jednoho celého večera a mohou si s ním udělat, co uznají za vhodné – prezentovat sebe, své přátele, oblíbené umělce, popovídat si či povečeřet s diváky… Přijďte se nechat překvapit, jaké touhy, zkušenosti, osobní zákoutí se s vámi umělci rozhodnou sdílet – tentokrát v režii Terezy Ondrové a Petra Šavela!

***
Glance into the process of aging in the project The Old Women, into an artist´s soul in the project ALTA by Tereza & Peter, or into the hidden spots of our industrial space. Free entry!

18:00 / The Old Women – work in progress
18:30 / Guided tour through ALTA´s premises
19:30 / ALTA by Tereza & Peter

*Anne-Francoise JOSEPH, Kateřina DVOŘÁKOVÁ: The Old Women

This dance and visual theatre project is an insight into aging.

The question of intergenerational dialogue arises more and more often in the last years. The population gets older. Seniors are becoming a large demographic group and we should not overlook them – above all because their integration is very meaningful. It is important for us to give seniors space and attention. To be in a dialogue with them, to ask, react, create together and find a way towards each other.

We are encouraged by the sparkling eyes of an oldster sitting on a bench, his liveliness and openness, childish curiosity and the calmness that arises from everything he´s been through. We like to watch a grandma who tells you her life story in a supermarket queue. We are scared of them telling the already thousand times told stories. We are unsettled by the wrinkled skin and grey hair. We are fascinated by the plasticity of time, it´s speed and the joy of life. We are interested in the connection between the age and the years. We are looking for things that are young in oldsters and old in us.

*ALTA by Tereza & Peter

The series „ALTA by“ offers personal encounters with artists based at ALTA. They arrange the whole evening and they can do whatever they want – present themselves, their friends, favourite artists, talk or have dinner with the spectators… Come and be surprised what desires, experiences and secrets they will share with you – this time with Tereza Ondrová and Peter Šavel!

Místo konání akce: Studio ALTA, U Výstaviště 21, Praha
Datum začátku akce: 18. Listopadu 2017 18:00
Datum ukončení akce: 18. Listopadu 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1052N 14.4337E

Případné změny si prověřte na webu akce Noc divadel v ALTĚ!

Jméno organizátora: Studio ALTA
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub