Noc kostelů 2021

Akce Brno

Jiné akce
Další akce ve městě Brno

Noc kostelů

Tradiční událost, kdy je možné navštívit v noční atmosféře nejen kostely, ale také prostory klášterů, rajské dvory, krypty, věže, kůry a další běžně nedostupná místa.

Brněnské kostely a modlitebny křesťanských církví otevřou své brány během tradiční akce Noc kostelů. V pátek 28. května 2021 se můžete těšit na jedinečnou atmosféru večerní procházky po brněnských chrámech. Vzhledem ke stávající epidemiologické situaci bude širší nabídka programů a setkání ve venkovních prostorách.

Poprvé budete mít možnost navštívit mnoho desítek let nepřístupnou kapli Kristus na hoře Olivetské v areálu bývalého kláštera řádu sv. Voršily na rohu ulic Orlí a Josefská, vstup z ulice Josefské. Milovníky historie potěší účast Královské kaple, gotické stavby, která do roku 1908 stála na Dominikánském náměstí. K návštěvě zve také „kostel, který neexistuje“ – plánovaný kostel Seslání Ducha svatého v Brně-Líšni.

Po stopách historie našich chrámů můžete vyjet také na kole. Cyklotrasa Noci kostelů povede z Černovic do Benediktinského kláštera v Rajhradu. Pestrou nabídku programů v Brně i v okolí naleznete v tištěných Novinách Noci kostelů, pro aktuální informace o zapojených místech sledujte www.nockostelu.cz. Nově bude k dispozici také aplikace Noci kostelů do mobilů. Doufáme, že pro Vás Noc kostelů bude zdrojem inspirace, naděje a povzbuzení v současné složité době.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Burza minerálů
Radniční park, Most
Den mateřství
zahrada nemocnice Kadaň, Kadaň
Chomutovské slavnosti
Městský park, Chomutov
Kadaňský mír
Františkánské zahrady, Kadaň
2024 Svitavy World Cup F2BMenu
Modelářský stadion Cihelna, Svitavy