NOCZ & CHOIR

Akce Blansko

NOCZ & CHOIR
Koncerty
Web organizátora:
nocz.eu
Další akce ve městě Blansko

NOCZ & CHOIR

Premiéra nového projektu norsko-české jazzové formace NOCZ s pěveckým sborem

NOCZ
trumpeta - Didrik Ingvaldsen
saxofony - Radim Hanousek
kontrabas - Marian Friedl
bicí - Dag Magnus Narvesen

CHOIR
Jana Vondrů
Aneta Bendová
Helena Tomalová
Kristýna Znamenáčková
Markéta Urbánková
Žaneta Vítová
Ondřej Musil
Pavel Slivka
Vojtěch Konečný
Jiří Havrlant
Jan Čarek

Leadrem této norsko-české formace je trumpetista a skladatel Didrik Ingvaldsen, působící současně na významných jazzových experimentálních scénách v Norsku, Berlíně a New Yorku.
Spolu s norským bubeníkem Dagem Magnusem Narvesenem (ten realizuje své současné aktivity převážně v Berlíně a kromě svých autorských projektů spolupracuje s hvězdou jazzové avantgardy Alexanderem Von Schlippenbachem), Radimem Hanouskem a Marianem Friedlem (kromě dalších společných jazzových formací s Friedlem se Hanousek věnuje soudobé hudbě – Dust in the Groove, Dunami Ensemble - a Friedl moravskému folklóru – Jitka Šuraňská, Ruky na dudy) tvoří již 5 let kvarteto NOCZ. Poslední album natočilo kvarteto NOCZ se světově respektovanou performerkou Ivou Bittovou (NOCZ & Iva Bittová, Hevhetia 2014). Album sklidilo velice příznivé recenze po celé Evropě.
www.nocz.eu

"...ich performance patrilo k tomu najlepšiemu, čo sa dá v tomto období roka v našich končinách z jazzu počuť...Ak má niekto osobnú averziu k freejazzu a experimentálnemu jazzu, tak táto partia ponúka skvelú príležitosť na jej úspešné preliečenie. Vyskúšajte!" Rado Tihlárik SkJazz 09/2015

“The compositions mix muscular, rhythmic free jazz with sonic experimental sonic elements, spiced with Balkan and Klezmer overtones, alternating between tight, orchestrated parts and fiery free improvisations.” (Eyal Hareuveni - All About Jazz)

Místo konání akce: Muzikograf Blansko, Smetanova 6., Blansko
Datum začátku akce: 17. Října 2017 20:00
Datum ukončení akce: 17. Října 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.3602N 16.6449E

Případné změny si prověřte na webu akce NOCZ & CHOIR

Jméno organizátora: NOCZ
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Anna K.
KD Cristal, Rosice
Majáles 2024
Horní Náměstí, Znojmo