O Poklad Pánů Z Pernštejna

Akce Bystřice nad Pernštejnem

O Poklad Pánů Z Pernštejna

………..temným hvozdem uháněl jezdec na koni. Měsíc svítil na noční obloze a na protějším kopci ozařoval siluetu hradu. Poselství, které jezdec nesl, bylo velmi důležité. Tak důležité, že neváhal opustit bezpečí hradu a vydat se na stezku plnou zákeřných loupežníků. Svist šípů prolétnuvších za ním nasvědčoval, že své poselství nesmí vyzradit……

Drazí bratři a sestry,
rádi bychom vás všechny pozvali na akci s názvem O POKLAD PÁNŮ Z PERNŠTEJNA, která navazuje na předešlý ročník a uskuteční se 17-18.6. 2017. Čeká vás dobrodružná pochodová hra družin s vyvrcholením v podobě středověké bitvy na hradě Zubštejně. To však neznamená, že se jedná o akci pouze pro chlapce. Schopné dívky totiž v historii zachránily nejeden hrad či celý šlechtický rod.


Kdy: 17-18.6. 2017,
začátek 17.6. v 9:00 u skautské klubovny na Lužánkách v Bystřici nad Pernštejnem
Kde: hrad Zubštejn a okolí
Pro koho: družiny 5-7 členů soutěžící o poklad ale i jednotlivci, kteří si chtějí jen projít trasu a zažít středověkou atmosféru. Věkově není akce omezena, připraven bude program pro mladší i starší. Pokud byste měli méně, nebo naopak více členů než je určené, tak přijeďte také a družinu bude možno doplnit na místě.
O co půjde: pochodová hra družin, při níž se budou plnit různé hry v terénu se závěrečným dobýváním hradu Zubštejn a hledáním pokladu. Můžete se těšit na pravou středověkou atmosféru s rytíři, dvorními dámami, žongléři, polykači ohně a možná přijde i Bílá paní. Pro účastníky bude připraveno občerstvení a spaní v rytířských stanech na nádvoří hradu.

Co s sebou: s sebou každý účastník šátek, KPZ, zápisník, uzlovačku, ešus, lžíci, spacák, baterku, karimatku a pevnou papírovou kouli. Do družiny pak lékárničku a jeden štít. (například kulatý z překližky). Hudební nástroje vítány.

Účastnický poplatek: 150Kč

Ubytování: kvůli včasnému rannímu začátku budou moci účastníci přespat již z pátku 16.6 na sobotu 17.6. zdarma v klubovně v Bystřici na Pernštejnem. Další den pak bude zajištěno přespání přímo na Zubštejně. Aby se účastníci během hry nemuseli s batohem a spacákem nést, bude zajištěn odvoz věcí na Zubštejn. Takže na hru bude potřeba pouze batůžek do družiny s osobními věcmi. Po ukončení akce budou účastníci odvezeni zpět do Bystřice nad Pernštejnem autobusem, aby bez problému stihli spoj domů.

Jídlo: zajištěn bude sobotní oběd a večeře, nedělní snídaně a svačina na cestu. Na stanovišti obědu a pak na Zubštejně bude k dispozici pití. S sebou si vezměte ešus, lžíci a lahev na pití.
Trasa: každá družina dostane mapu, v níž bude zakreslená trasa a jednotlivá stanoviště. V případě mladších (vlčata, světlušky) jim může pomáhat s orientací jejich doprovod. Nepřehledná místa budou označena fáborkami. Prosíme vedoucí, aby každá družina měla svůj doprovod s odpovídající skautskou kvalifikací (ČZ, VZ). Celkem má trasa hry do 10km a je vedena po turistických značkách.

Jak se k nám dostat: nejlépe vlakem ze Žďáru nad Sázavou nebo Tišnova. Skautská klubovna je vzdálená 10minut chůze z vlakového nádraží u řeky Bystřice na červené turistické značce.
Přihlášky: prosíme o potvrzení účasti do 2.6.2017 na skaut.bystrice@gmail.com nebo na telefon 731179242. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Místo konání akce: Skautské středisko Klen Bystřice nad Pernštejnem, Lužánky, Bystřice nad Pernštejnem
Datum začátku akce: 17. Června 2017 09:00
Datum ukončení akce: 18. Června 2017 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5215N 16.2543E

Případné změny si prověřte na webu akce O Poklad Pánů Z Pernštejna

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čarodějnice
Rybník Stráž, Pelhřimov
Pobytový rybářský tábor u rybníka Budín
LDT Žirovnice okr. Pelhřimov, Žirovnice
Dětský sportovní den a kulturní odpoledne
Venkovní areál DK Střelnice, Rumburk