OG MACO (USA)

Akce Brno

OG MACO (USA)
Koncerty, Zábava, párty
Fléda Club, Brno
Další akce ve městě Brno

OG MACO (USA) I Fléda I 7.2.2017

DRSNÁ LEKCE TRAP RAPU S JIŽANSKÝM RAPPEREM OG Macem.
Čeká nás energická, agresivní hip-hopová show nabitá energií a basovými atlantskými beaty. #rap #traprap #hiphop

Do dějin hip-hopové scény se OG Maco navždy zapsal v roce 2014, kdy dobyl YouTube minimalistickou schizofrenní baladou "U Guessed It" s 52 milióny shlédnutí! Jeho hudbu charakterizuje prostorový, intenzivní, přesto jakoby odměřený zvuk s překvapivými úniky do jiných žánrů.

VSTUPENKY:
v předprodeji 250 Kč (+ poplatky sítě) / na místě 300 Kč
PŘEDPRODEJ:
Cafe Eleven, Dominikánská 11 (denně 8-22)
INDIES, Poštovská 2
SMSTICKET.cz → www.smsticket.cz/vstupenky/8067-og-maco-usa
GOOUT.cz → goout.net/cs/listky/og-maco/qiu/

Support: MANIAK
Afterparty: Dj Alyaz, Dj De


OG Maco /USA/ (hip-hop, trap rap)
OG Maco je hip-hopový nickname naštvaného jižanského mladíka Maca Mattixe pocházejícího z Atlanty ve státu Giorgia. Atlanta je hlavní město amerického rapu a domov trap rapu, temné odnože hip-hopu se zlověstným, bezútěšným a kostrbatým lyrickým obsahem odrážejícím každodenní špínu života "v pasti", chudobu, násilí a pouliční život mládeže neodmyslitelně spjatý s užíváním a dealováním drog.
Drsná realita městského prostředí na jihovýchodě Ameriky je hlavním tématem textů OG Maca. Děcka, které žijou na ulici a nemůžou se vymotat z prodávání drog, vzrůstající rasová nenávist, policejní brutalita, nová vlna apartheidu, vztek a hněv na všechny a na všechno kolem. EP The Lord of Rage, k teré rapper vydal na začátku roku 2016 je celé o tom. V září 2016 vydal nový mixtape se 7 tracky nazvaný "BLVKPhilCollins", který označil jako vizuálního společníka svého dlouho očekávaného debutového alba "Children of The Rage".

Hudebně OG Maca nejvíc ovlivnili hardrockoví Black Sabbath a rappeři Kid Cudi a Curren$y. V červenci letošního roku měl vážnou dopravní nehodu v níž utržil několik fraktur lebky, pár zlomených obratlů a přišel o pravé oko.

Útržek rozhovoru OG Maca s Davidem Richardsonem
(NYLON, 2. 2. 2016)
Co se ti honilo hlavou, když jsi pracoval na The Lord of Rage?
Chtěl jsem udělat něco, co by motivovalo. Chtěl jsem něco, co by motivovalo děcka. Často jsem byl naštvanej, a vztek je občas moje vášeň. Když seš naštvanej, tak je to jen na chvíli, ale hněv, to už je ta exploze, i když ne vždycky. Chci motivovat děcka, aby se to naučili ovládat, aby používali vztek jako motivaci, a ne jako sebezničující nástroj. Protože emoce jako je vztek tě můžou zničit.

Co štve tebe?
Štve mě spousta věcí. Víš, není to jen vztek; je to spíš hněv. Šílím, víš? Hodně je to o narážkách na naši generaci. Bývali jsme svázaní s druhými lidmi, staršími než my, ale teď se vážeme jen sami na sebe. Šílím z toho, že moje generace se nechce bavit. Všichni chcou jen dělat kariéru. Ale luxus ti vezme tvoje svobody. Šílím z toho, že nás nechráněj lidi, kteří by nás měli chránit. Oni nás chytají, víš co myslím? Jsem naštvanej na podmínky, ve kterých máme po zbytek času žít.

Kdy a proč podle tebe lidi začali ztrácet svoje svobody?
Myslím, že strach je ta hlavní věc. Strach je hlavním nástrojem motivace lidí po roce 2000. Mám pocit, že strach ze sociální dvojznačnosti v době, kdy sociální konflikty, internet a sociální média podvědomě ovlivňují lidi. Cítím, že je tu strach být v současném nastavení neznámý.

Máš na mysli to, že obětujeme naše svobody a veškeré soukromí ve prospěch toho, aby někdo jiný potvrdil naši hodnotu v tomto světě?
Přesně. To je přesně to, co chtějí, víš? S tolika informacemi, které dáváš do systému, víš co myslím, je pro ně jednodušší nás vést dál a dál.


MANIAK
Mladý raper z Brna a nejnovější člen labelu BiggBoss. Aktuálně má za sebou čerstvý release Mixtapu Ach Ano II: Děti z Ballerbynu, což je tento rok již jeho druhý nosič po AK-47 EP. O jeho koncertech a shows se mluví jako o nejenergičtějších na tuzemské rappové scéně.

Dj Alyaz
Člen labelu BiggBoss, občasný koncertní DJ Oriona, Vladimira 518 atd. Zakladatel vlastního labelu Sapyens, v rámci něhož čím dál víc propojuje tuzemskou a zahraniční scénu novými projekty. Rád mixuje styly jako grime, bass music nebo uk garage.

Místo konání akce: Fléda Club, Štefánikova 24, Brno
Vstupenky: http://www.smsticket.cz/vstupenky/8067-og-maco-usa
Datum začátku akce: 7. Února 2017 08:00
Datum ukončení akce: 7. Února 2017 11:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.21N 16.604E

Případné změny si prověřte na webu akce OG MACO (USA) I Fléda I 7.2.2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce