Ondřej Havelka 2017

Akce Brno

Ondřej Havelka 2017
Koncerty
Národní divadlo Brno, Brno
Další akce ve městě Brno

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers v Mahenově divadle!

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers jsou v Mahenově divadle jednou ze stálic koncertních programů. Po jejich předvánočním vystoupení nás tak již brzy čeká další svižný večer v jejich společnosti, a to konkrétně v neděli 30.4.2017!

Hudebníci vystoupí v rámi hudebního programu s názvem: „ Ondřej Havelka a jeho Melody Makers uvádějí… BUDE TO JINAK!“. Začínáme od 19 hodin.

Pokud jste zatím atmosféru jejich show nezažili, přikládáme krátkou video ukázku z aktuálně posledního proběhlého koncertu v Mahenově divadle:
https://www.youtube.com/watch?v=-oSEWJe-B18


Ondřej Havelka je všestranně talentovaný entertainer, který se už od studentských let věnuje interpretaci jazzové a populární hudby 20. a 30. let jako zpěvák, tanečník a stepař. Jeho vlastní swingový big-band „Melody Makers" založil v roce 1995.

Společně se zabývají autentickou interpretací (mezi posluchači čím dál více populárnější) hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let 30. až k raným letům 40. Pestrý repertoár zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Známá je, pro příklad, též jejich spolupráce s kvartetem „Sestry Havelkovy“.

Stylizace vystoupení je vždy propracována do posledních detailů (typické dobové způsoby - kostýmy, účesy, nástroje, styl tanečního vystoupení od Charlestonu po step, ...). Mimo jiné, Melody Makers svá show zpestřují i vokálními zpěvy několika muzikantů dohromady či rovnou zpěvem celého orchestru.

Členy tohoto bandu jsou:

Juraj Bartoš (trubka, kapelník); Michal Krása (trubka); Jiří Patócs (trubka); Michal Plecitý (trombon); Petr Tichý (kytara); Jiří Pípa Novák (jazz-band); Miroslav Lacko (piano); Petr Vlášek (kontrabas); Pavel Jordánek (altsaxofon, klarinet); Martin Tříska (altsaxofon, klarinet); Jan Tříska (tenorsaxofon, klarinet); Bedřich Šmarda (tenorsaxofon, barytonsaxofon, bassaxofon, klarinet); Martin Zbrožek (housle); Jiří Sládek (housle).

Při koncertech Ondřeje Havelku doprovází rovněž jeho děti – Vojta a Rozálie Havelkovi.

A proč že to vlastně „bude jinak..."? Na to odpovídá samotný Ondřej Havelka....

„Protože všechny kusy, jež v rámci jubilejního show u příležitosti dvacátého výročí existence bandu naši milí swinguchtiví očekávali, se prostě nevešly! Zjištění radostné, situace prekérní. A tak jsme se rozhodli, že navážeme na náš poslední koncertní program Nás to tady furt baví, který zaznamenal u ctěného publika velký ohlas, a premiérové kusy připravené na tuto saisonu protkáme písněmi, jež si naši věrní žádají. Znovu se tedy budeme společně radovat ze swingových kusů žhavých i sladkých, v každém případku však uchu lahodících a za srdce beroucích. A že bývá všechno jinak? To jest bohužel náš denní chléb vezdejší. Ale že jde o změnu k lepšímu? To se nám přec často nestává. Ach, jak to potěší…".

Místo konání akce: Národní divadlo Brno, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://online.ndbrno.cz/incoming.aspx?mrsid=83&eventid=102383
Datum začátku akce: 30. Dubna 2017 19:00
Datum ukončení akce: 30. Dubna 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1965N 16.6129E

Případné změny si prověřte na webu akce Ondřej Havelka a jeho Melody Makers v Mahenově divadle!

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce