Oslavy 500. výročí kostela Nanebevzetí Panny Marie

Akce Most

Oslavy 500. výročí kostela Nanebevzetí Panny Marie
Slavnosti
Kostel Nanebevzeti Pany Marie v Mostě, Most
Další akce ve městě Most

Oslavy 500. výročí kostela Nanebevzetí Panny Marie

Oslavy 500. výročí připravujeme tak, aby si na své přišla nejširší veřejnost. S ohledem na důležité výročí bude zasazena do historických kulis, obdobně jako při loňských oslavách narození Karla IV. Návštěvníci se mohou těšit na HISTORICKÝ PRŮVOD, STYLOVÝ JARMARK s ukázkami tradičních rukodělných výrobků a řemesel, SOUTĚŽE pro malé i velké účastníky, občerstvení připravené v prostředí historických stánků a dobových taveren apod. Součástí oslav budou také kejklíři, komedianti, bujaré tance i středověká hudba. Chybět nebudou šermíři, rytíři, vojáci nebo sokolíci, pouliční divadelníci nebo ohňová show.

Uvnitř kostela budou probíhat ve vybraný čas PROHLÍDKY ZDARMA s komentovaným výkladem. Dále budou pro zájemce zajištěny prohlídky věže kostela za snížené vstupné 20,- Kč. Správa kostela v tento den plánuje také PROMÍTÁNÍ DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ O KOSTELE a další doprovodný kulturní program.

Významnou součástí oslav bude INAUGURACE POŠTOVNÍ ZNÁMKY s vyobrazením kostela a klenby. Jedná se o další úspěch Českojiřetínského spolku, který vznik této poštovní známky inicioval. Na představení známky by měla navazovat autogramiáda autorů (malíř Jan Kavan, rytec Miloš Ondráček). V den akce bude na místě instalována také mimořádná poštovní přepážka České pošty, kde budou nabízeny pamětní listy, obálky prvního dne a tzv. příležitostné razítko.

V současné době je zpracováván podrobný harmonogram všech aktivit. Akce se bude orientovat především na rodiny s dětmi, proto bude hlavní část programu probíhat v dopoledním čase s vyvrcholením v podvečerních hodinách. V plánu jsou i noční představení. S podrobným programem budete včas seznámeni.

Místo konání akce: Kostel Nanebevzeti Pany Marie v Mostě, Kostelní 289, 434 01 Most, Most
Datum začátku akce: 24. Června 2017 08:00
Datum ukončení akce: 24. Června 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.518N 13.647E

Případné změny si prověřte na webu akce Oslavy 500. výročí kostela Nanebevzetí Panny Marie

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce