P A T - koncert Pouličného Autora Tónov

Akce Brno

P A T - koncert Pouličného Autora Tónov
Koncerty
Web organizátora:
www.rommuz.cz/
Další akce ve městě Brno

P A T - koncert Pouličného Autora Tónov

Koncert rappera P.A.T.a završí rapové odpoledne v DROMu.
Akce se koná ve spolupráci s romským střediskem DROM v rámci Uměleckého sympozia, které pořádá Muzeum romské kultury.
------------------------------------------------------------------
15:30 - 17:30 Workshop: KREATON HRACÍ STŮL
18:00 - 19:00 Promítaní a přednáška JSEM SNAD Z JINÉ PLANETY?
19:30 Koncert: P.A.T.
------------------------------------------------------------------

KREATON HRACÍ STŮL
“nahraj si svou skladbu”

Martin Tvrdý alias Bonus a Mary C vás zvou k hracímu stolu. Budete si u něj moci vyzkoušet různé moderní elektronické nástroje a nahrát, nazpívat nebo narapovat svojí skladbu.

Hrací stůl je interaktivní hudební instalace a specializovaný workshop pro děti i dospělé se zájmem o hudební tvorbu. Sestava moderního hudebního hardwaru, MIDI kontrolerů, synthezátoru, sampleru, efektových procesorů i jednouché verze Thereminu je propojena s počítačema pracuje s omezenou bankou zvuků a tím pádem má i laik možnost stylem “pokus omyl” brzy vytvořit vlastní skladbu. Vše je naprogramováno tak, aby k sobě jednotlivé zvuky a sekvence ladili. Hrací stůl se dá ale i rozpojit, aby mohli pokročilí zájemci prozkoumat jednotlivé nástroje po svém.
Hrací stůl je zážitkový workshop, který umožňuje pouhou hru s menšími dětmi i detailní zkoumání jednotlivých nástrojů a softwaru Ableton Live, se kterým jsou nástroje propojeny, v případě teenagerů nebo dospělých se zájmem o hudební tvorbu.

JSEM SNAD Z JINÉ PLATETY?
Umlčeni, utlačovaní, vykořenění, jako vetřelci, bez hrdinů a bez budoucnosti - tak se cítilo, a často ještě cítí, mnoho afroameričanů. Jak se tento pocit a jeho překonávaní projevily v afroamerické hudbě, zejména jazzu, funku, rapu nebo r’n’b? Hudební publicistka a DJka Mary C představí příběhy, emoce a vize v afroamerické hudbě prostřednictvím videoklipů a filmových ukázek. Od Afrofuturismu až po Afronowism.

P.A.T.
Pouličný Autor Tonov (SK), rapper, člen skupiny MPP. Je zajímavý pro svůj angažovaný rap, který se stal pro komunitu Romů velmi důležitým. Během krátké doby si dokázal vybudovat reputaci nejen na slovenské scéně. P.A.T. je považován za velký talent a jeden z budoucích určovatelů směru vývoje slovenského rapu. V současné době pracuje na sólovém albu, které by mělo vyjít na labelu Pozor Records tento rok.

Místo konání akce: DROM, romské středisko, Hvězdová 9, Brno
Datum začátku akce: 15. Září 2017 19:30
Datum ukončení akce: 15. Září 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2008N 16.6225E

Případné změny si prověřte na webu akce P A T - koncert Pouličného Autora Tónov

Jméno organizátora: MUZEUM ROMSKÉ KULTURY
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce