Patagonie (přednáší Pavel Svoboda)

Akce Plzeň

Patagonie (přednáší Pavel Svoboda)
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.svetem.net
Další akce ve městě Plzeň

Patagonie (přednáší Pavel Svoboda)

Multimediální cestopisná přednáška geografa a fotografa Pavla Svobody, který se vydal na velkou sedmiměsíční cestu napříč Jižní Amerikou.
Dva lidé, dva batohy, pět zemí a sedm měsíců dobrodružství. Chile je extrémně dlouhá země. Projedeme tuto nudli od severu až k samému konci na jejím jihu. A že bude na co koukat! Nejsušší poušť světa Atacama, gejzíry El Tatio či večírek na české ambasádě v Santiagu de Chile. Dobrodružná cesta stopem po 1200 kilometrů dlouhé prašné silnici Carretera Austral napříč neobjevenou centrální Patagonií. Místní kovbojové gauchos, ledovce a divoké pralesy. „Kdo nepoznal chilské lesy, jakoby neznal svět", řekl chilský básník Pablo Neruda. Světoznámé skalní věže Fitz Roy v Argentině a Torres del Paine v Chile.
Ostrov Isla Navarino je cestovatelskou lahůdkou, překvapení celé naší sedmiměsíční jihoamerické cesty. Nejjižnější město, osada i treking světa. Prvotřídní chytání pstruhů v naprosto divoké subarktické přírodě. Ohňová země, bobří hráze a dobrodružství v horách. Patagonie je místem mnoha tváří, turistická i divoká, nesnesitelně pustá i opravdu krásná.

Pavel Svoboda vystudoval fyzickou geografii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy.
Své cesty směřuji převážně do horských a velehorských oblastí. Pobyt a treky v horách jsou jednou z cest k návratu k přírodě, zdrojem volnosti, lidské svobody a nekončící inspirace. Nejsem ale klasický krajinář. Adrenalin na cestách zažívám hlavně při portrétním a reportážním focení zdejších obyvatel.

Přednáška proběhne v rámci festivalu Letem světem, který se koná 2. a 3. března v Plzni, vstupenky a informace o dalších přednášejících naleznete na www.svetem.net či na Cestovatelský festival Letem světem v Plzni (7. ročník)

Místo konání akce: Cestovatelský festival Letem světem, Vejprnická 56, Plzeň
Vstupenky: https://www.svetem.net/vstupenky/
Datum začátku akce: 3. Března 2018 16:50
Datum ukončení akce: 3. Března 2018 17:50
Pravděpodobné souřadnice: 49.743N 13.3343E

Případné změny si prověřte na webu akce Patagonie (přednáší Pavel Svoboda)

Jméno organizátora: Cestovatelský festival Letem světem
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce