Pavel Matyska - Boj o oheň

Akce Praha

Pavel Matyska - Boj o oheň
Výstavy
Nau Gallery, Praha
Další akce ve městě Praha

Pavel Matyska - Boj o oheň

Zahájení (opening) výstavy brněnského malíře (paintings from Brno) Pavla Matysky proběhne 10. května 2017 v 19:00, paralelně s pouličními slavnostmi v Kubelíkově ulici (street block party)

Pavel Matyska: Boj o oheň / Fighting for Fire
10. 5. – 16. 6. 2017
NAU GALLERY, Kubelíkova 22

"Proměny tvůrčího přístupu Pavla Matysky v sobě nesou určitou evoluční spodní linku, u které tušíme hluboké propojení s autorovým životem. Původně archetypální povaha malířské formy, ve své nezatíženosti srovnatelné s dětskou kresbou, se v nejnovějších obrazech přesunula k samotným námětům, čímž ještě zvýšila naléhavost zobrazení. Musíme myslet na boj o vlastní existenci, starost o potomstvo – boj o oheň."
- kurátoři Šárka Basjuk Koudelová a Ondřej Basjuk

"The transformations of Pavel Matyska’s creative approach carry an evolutionary undercurrent which suggests a deep connection to the artist’s life. Originally, his paintings worked with archetypes, comparable to children’s light and unburdened work. His latest work moves towards pure ideas, creating an even more acute imagery. He makes us ponder our existential struggle, the fight for our progeny - fighting for fire."
- curated by Šárka Basjuk Koudelová a Ondřej Basjuk

Místo konání akce: Nau Gallery, Kubelíkova 22, Praha
Datum začátku akce: 10. Května 2017 19:00
Datum ukončení akce: 10. Května 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0821N 14.4496E

Případné změny si prověřte na webu akce Pavel Matyska - Boj o oheň

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce