Pěšky do Istanbulu a dál s pádlem a palcem nahoru!

Akce Vsetín

Pěšky do Istanbulu a dál s pádlem a palcem nahoru!
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.cestfest.cz
Další akce ve městě Vsetín

Pěšky do Istanbulu a dál s pádlem a palcem nahoru!

Přednáší Viktorka Hlaváčková - Viktorčina Cesta tam

V červnu 2016 se zúčastnila help campu v české vesnici Gernik v jižním Rumunsku, a když se nabažila práce na polích, vyrazila odtud na pěší pouť do Istanbulu. Prošla kaňonem řeky Nery, navštívila českou vesnici v Srbsku, nesčetněkrát se koupala v Dunaji, vylezla na nejvyšší vrcholy Srbska, Bulharska, Makedonie a Řecka, nechala se pokousat psem, sólo prostopovala v kruhu kus Balkánu, potkala mnoho báječných lidí, chytila blechy, prochodila sedmero pohoří a viděla čtvero moří, deset nocí usínala v rytmu brokovnic, a nakonec do toho Istanbulu přeci jen po svých došla.

Čímž však cesta neskončila, neboť Turecko je země plná dechberoucí krásy a jeho obyvatelé jsou lidé otevřených srdcí. A taky je tu temná strana. Všecky ty pohádkové dojmy smíšené s dechem totalitního režimu vstřebávala celkem měsíc a půl, žila v Istanbulu u místních, s českým kamarádem se prostopovali až na jižní pobřeží a splnili si svůj malý sen brázdit moře na seakajaku. A úplně nakonec se odebrala do bulharských hor, kde další měsíc a půl strávila dobrovolničením na organické farmě.

To všecko, ale vlastně mnohem víc, se dá zažít za půl roku s lehkým batohem, s rozpočtem nižším než průměrná měsíční mzda v ČR a s výrazně minimalizovanou ekostopou. To byla 2. etapa VCT, o níž je přednáška, při které neusnete, ani kdybyste si to nakrásně přáli...

VSTUPNÉ: 70Kč

Místo konání akce: Tři opice, Mostecká 362, Vsetín
Vstupenky: https://cestfest.cz/akce/
Datum začátku akce: 4. Ledna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 4. Ledna 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.3401N 17.992E

Případné změny si prověřte na webu akce Pěšky do Istanbulu a dál s pádlem a palcem nahoru!

Jméno organizátora: CEST FEST
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce