Pochod pro Aleppo v Praze

Akce Praha

Pochod pro Aleppo v Praze
Jiné akce
Další akce ve městě Praha

Pochod pro Aleppo v Praze

Pochod pro Aleppo v Praze

15.-17.ledna 2017

Dne 26.12 vyrazil z Berlína pochod do syrského Aleppa. Tento ojedinělý projekt je v podstatě velký pochod evropských občanů do Sýrie, jehož cíle a smyslem je inspirovat mezinárodní společenství k tomu, aby zabránilo vyvražďování civilního obyvatelstva v Sýrii; soustředit pozornost mezinárodního společenství na dění v Sýrii a vytvořit tlak na ty, kteří mají moc rozhodovat o záchraně životů v místech konfliktu; a v neposlední řadě, vyslat do vzkaz Syřanům, že nám na jejich životech a osudech záleží.

V neděli 15.1.2016 tento pochod dorazí do Prahy, projde kolem syrského a ruského velvyslanectví, kolem vlády, zastaví se v rámci palachova výročí na náměstí Jana Palacha a po Karlově mostě k Lenonově zdi. Občané Prahy jsou srdečně zváni, aby se k pochodu na libovolném místě připojili. Podrobná trasa viz níže.
Večer v tento den se odehraje debata "Pochod pro Aleppo. Jak můžeme pomoci?" v klubu MeetFactory, Ke Sklárně 3213/15, 150 00 Praha 5-Smíchov. Debata o smyslu a vizi Pochodu pro Aelppo a souvisejících otázkách. Jak můžeme pomoci civilistům v Sýrii a jak jim mohou pomoci naši představitelé?

V pondělí 16.1. se v 17:30 v rámci pochodu uskuteční shromáždění Svíčka pro Aleppo na Hradčanském náměstí. I zde budou mít možnost Pražané setkat se s účastníky pochodu.

17.1. pochod vyrazí od Hlavního nádraží směrem do Říčan. I tady jste zváni, abyste pochod vyprovodili z Prahy. Pevně věříme, že tuto akci podpoříte a prokážete tak svůj soucit s těžce zkoušeným lidem Sýrie.

Jménem Pochodu do Aleppa Česká republika:
Ala Pawlovska, Hammam Yousef, Jana Hradílková, Kateřina Honzíková, Martin Madej, Tomáš Peszyński, Michal Majzner, Ilja Antonov a Tomáš Kozel

Trasa pochodu Praha - možnost pro připojení, pozdravení pochodu:

15.1.2017:
Roztocká – Podbabská – Ve Sruhách – Chitussiho – Heineho (Syrská ambasáda) –Pelléova – Sibiřské náměstí – Wolkerova – Náměstí Pod Kaštany (Ruská ambasáda) – Ke starému Bubenči – Pod kaštany – Pelléova – Badeniho – Pod Bruskou – U bruských kasáren – nábřeží Edvarda Beneše (Úřad Vlády) – U železné lávky – Kosárkovo nábřeží – Mánesův most – náměstí Jana Palacha (pocta Janu Palachovi)– Křížovnická – Křížovnické náměstí – Karlův most – Na Kampě – Hroznová – Velkopřevorské náměstí (Lennonova zeď )

16.1.2017 17:30 Hradčanské náměstí - Svíčka pro Aleppo

17.1.2017:
Před Národním muzeem u pomníku Jana Palacha (Pocta Janu Palachovi) – Washingtonova - Praha hlavní nádraží, Vrchlického sady – Bolzanova – U Bulhara – Seifertova – náměstí Winstona Churchilla – U Rajské zahrady – Vozová – Slavíkova – náměstí Jiřího z Poděbrad – Řipská – Korunní – Náměstí u Orionky – Benešovská – Ruská – Pod Rapidem – V Olšinách – Průběžná – Švehlová – Hornoměcholupská - Lochotinská – Holoubkovská – Veronské náměstí – chodník mezi zástavbou – Hornoměcholupská – Novopetrovická a ven z města směr Říčany

Odkaz na centrální událost pochodu pro Českou republiku: https://www.facebook.com/events/674961509342837/

Stránka organizátorů: www.pochodaleppo.cz:

Místo konání akce: Praha, Praha
Datum začátku akce: 15. Ledna 2017 12:00
Datum ukončení akce: 17. Ledna 2017 10:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0833N 14.4167E

Případné změny si prověřte na webu akce Pochod pro Aleppo v Praze

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín