Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda & Mravenci

Akce Brno

Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda & Mravenci
Divadlo, kino
Univerzitní kino Scala, Brno
Další akce ve městě Brno

Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda & Mravenci

Henry Jekyll je doktor medicíny a také velký idealista a filantrop. Když zrovna neléčí chudé, tak experimentuje ve své laboratoři. Tam se mu podaří namíchat směs, po jejímž požití se tělem i duší změní v jiného muže. Své druhé já pojmenuje Edward Hyde. Ten, na rozdíl od váženého doktora, se oddává nočnímu životu a choutkám, které si Henry Jekyll nemůže dovolit. Pokaždé, když si vezme speciální lektvar, stává se znovu Hydeem. Čím déle s nápojem experimentuje, tím vypadá hrozivěji a stává se více zvrácený. Jeho snoubenka Millicent se o něho začíná strachovat. Hydeův charakter ale natolik proniká do Jekylla, až se z experimentu stala droga. A doktor zjišťuje, že v celém Londýně není k dostání přísada, ze které vyrábí svůj lektvar, aby zůstal Jekyllem.
ČSFD http://www.csfd.cz/film/23083-podivny- pripad-doktora-jekylla-a- pana-hydea/prehled/

Zhudebnění obrazů v tomto snímku bude v režii kapely Mravenci. Filmovou expresivitou a asociacemi nekonečných představ vás pohltí avantgardní trio ve složení Lucie Kubátová, Radim Hanousek a Edgar Mojdl. Klavíristka Lucie Kubátová je absolventskou Janáčkovy akademie múzických umění, stážistkou na University of Chichester a Royal Conservatoire of Scotland. Interpretka se v současné době zaměřuje na zvuk v surrealistických filmech a na interpretaci hudby 1. poloviny 20. století. Radim Hanousek je studentem doktorského studia na JAMU, v současné době se věnuje především kvartetu NOCZ norského trumpetisty Didrika Ingvaldsena a vlastnímu autorskému projektu Dust in the Groove. Edgar Mojdl je hudební skladatel a multiinstrumentalista. Kromě výuky hudební teorie, etnomuzikologie a tanečních korepetic je členem skupiny Shivanam, Dunami Ensemble, spolupracuje i s BCO. Skladatel Edgar Mojdl si mimo jiné také vyrábí vlastní hudební nástroje.

Po filmu již tradičně proběhne přednáška, tentokrát na téma HERECTVÍ V NĚMÉM FILMU, přednášející Mgr. Andrea Schnapková.
Mgr. Andrea Schnapková vystudovala filmovou vědu a komunikační studia na FF UP v Olomouci. V současné době je studentkou doktorského programu Teorie a dějiny literatury, divadla a filmu na Katedře divadelních a filmových studií FF UP v Olomouci. Zaměřuje se na oblast teorie filmu, v rámci níž se dlouhodobě zabývá problematikou naratologie. V posledních letech se ve své odborné práci specializuje na teorii filmového herectví a na českou teorii filmu 60. let.
___________________________________________________
DR. JEKYLL AND MR. HYDE
Henry Jekyll is a doctor and also a big idealist and philanthropist. When he is not treating poor people, he is experimenting in his laboratory. There he succeeds in preparing a substance after the consumption of which, his body and soul change into a different man. He names his other self Edward Hyde. Mr. Hyde, unlike the respected doctor, enjoys nightlife and desires which Henry Jekyll can’t enjoy himself. Every time he takes the special potion, he becomes Mr. Hyde again. The longer he experiments with the potion, the more frightening he looks and more perverted he becomes. His fiancée Millicent starts worrying about him. But Mr. Hyde’s character spreads into Jekyll’s one that much, that the experiment becomes a drug. And the doctor finds out that the ingredient from which he prepares his potion to remain Jekyll, is not available in the whole of London.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt0011130/?ref_=nv_sr_4

Music for the final movie showing is performed by band MRAVENCI - Lucie Kubátová (piano), Radim Hanousek (saxophones) and Edgar Mojdl.
Lucie Kubátová is a fresh Master’s study graduate of Piano Interpretation and Piano Pedagogy at JAMU (Janáček Academy of Music and Performing Arts), Brno. Besides that, she attended a course at the University of Chichester in the UK, and at the Royal Conservatoire of Scotland. Currently, she is focusing mainly on music of the 20th century and is interested in the connection between music and other artistic genres. Radim Hanousek is a fresh Master’s study graduate of Jazz Interpretation at JAMU. Currently he is performing in the Norwegian trumpeter Didrik Ingvaldsen’s NORCZ quartet and his own project Dust in the Groove. Edgar Mojdl is a composer and multi-instrumentalist. In addition to teaching music theory, ethnomusicology and dance accompanist, he is a member of band Shivanam and Dunami Ensemble. He also cooperates with BCO. Composer Edgar Mojdl among others also produces its own musical instruments.

Our last lecture on ACTING IN SILENT MOVIES present Mgr. Andrea Schnapková.
Mgr. Andrea Schnapková graduated in Movie Studies and Communication Studies at Faculty of Arts, Palacky University in Olomouc. Currently, she´s a student of the Doctoral program Theory and History of Literature, Theatre and Movie at the Department of Theatre and Film Studies at FF UP. She is focusing on movie theory, within which she is dealing with the problems of narratology. In the last few years, she’s been specializing in the theory of movie acting and Czech movie theory of the 1960´s.

Místo konání akce: Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí 3, Brno
Vstupenky: http://www.kinoscala.cz/cz/film/podivny-pripad-doktora-jekylla-a-pana-hydea-kinema-musica-7660
Datum začátku akce: 6. Prosince 2016 20:30
Datum ukončení akce: 6. Prosince 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1974N 16.6081E

Případné změny si prověřte na webu akce Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda & Mravenci

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov