Přednáška iráckého ministra zahraničních věcí: Budoucnost Iráku

Akce Praha

Přednáška iráckého ministra zahraničních věcí: Budoucnost Iráku
Přednášky a kurzy
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Praha
Další akce ve městě Praha

Přednáška iráckého ministra zahraničních věcí: Budoucnost Iráku

Ústav mezinárodních vztahů Vás srdečně zve na přednášku doktora Al-Jaafariho, iráckého ministra zahraniční, s názvem „Budoucnost Iráku“.
Akce se koná 9. 2. 2017 od 16:00 v prostorách Velkého sálu Ministerstva zahraničních věcí České republiky. Přednášku bude moderovat Ondřej Horký-Hlucháň, zástupce ředitele pro výzkum Ústavu mezinárodních vztahů.

Přednáška s názvem Budoucnost Iráku se bude týkat zejména bojů s takzvaným Islámským státem, právě probíhající bitvě o Mosul a celkové bezpečnostní situaci v Iráku. Pan ministr Al-Jaafari bude také mluvit o obnově ekonomiky a současných Česko – Iráckých zahraničních vztazích. Ústředním tématem přednášky bude, jak název napovídá, budoucnost Iráku po porážce takzvaného Islámského státu.

Profily speakerů:

Dr. Ibrahim Abdul-Kareem Hamza Al-Eshaiker Al-Jaafari je irácký ministr zahraničních věcí a současný předseda Národní Irácké Aliance. V roce 1980 byl zvolen členem Islámské Strany Dawa a ve stejném roce opustil Irák kvůli represím. Do roku 1990 žil v Íránu a poté v Londýně až do roku 2003. Do Iráku se vrátil po změně Saddámova režimu a jako prezident prozatímní vlády ustanovil komisi pro novou ústavu. V roce 2004 se stal vice-prezidentem Irácké republiky a v roce 2005 se stal prvním voleným premiérem. Pracoval na rozvojových projektech a připravil půdu pro přijetí ústavy a schválení parlamentu. Byl poslancem ve dvou volebních obdobích. V roce 2014 byl jmenován ministrem zahraničí. Publikoval několik knih a výzkumných publikací.

Ondřej Horký-Hlucháň je zástupce ředitele pro výzkum a výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů. Mezi oblasti jeho zájmu patří globální, mezinárodní a udržitelný rozvoj a chudoba, rozvoj Afriky, Asie, Latinské Ameriky a východní Evropy, rozvojová a humanitární pomoc, zahraniční rozvojová spolupráce, globalizace a vztahy mezi globálním Severem a Jihem, vztahy České republiky a EU se subsaharskou Afrikou, Jihoafrická republikou a Madagaskarem a gender v rozvoji, mezinárodních vztazích a zahraniční politice.

Místo konání akce: Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Černínský palác, Loretánské náměstí 5, Praha
Vstupenky: http://iir.cz/article/budoucnost-iraku-prednaska-irackeho-ministra-zahranicnich-veci
Datum začátku akce: 9. Února 2017 16:00
Datum ukončení akce: 9. Února 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0888N 14.3907E

Případné změny si prověřte na webu akce Přednáška iráckého ministra zahraničních věcí: Budoucnost Iráku

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce