Přednáška Zahradní umění první republiky

Akce Kroměříž

Přednáška Zahradní umění první republiky
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Kroměříž

Přednáška Zahradní umění první republiky

Přednáška z cyklu Zahradní kultura v souvislostech, kterou Vám představí specialista na památky zahradního umění z Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Brně Ing. Roman Zámečník, Ph.D.

Přednáška se koná 4. ledna 2018 od 17.00 v přednáškovém sále Květné zahrady v Kroměříži, vstupné činí 30 Kč.

"V roce 2018 si budeme připomínat 100. výročí vyhlášení samostatného československého státu. Ve 20. letech 20. století zaznamenal obor zahradní a krajinářské architektury v Československu dosud nevídaný rozvoj tvorby. Naši zahradní a krajinářští architekti působili ve světě a byli se světem v kontaktu prostřednictvím odborných časopisů, zahraniční architekti působili u nás. To vyvolávalo vysoce inspirativní a kreativní prostředí.

Mezi výrazné osobnosti meziválečné zahradní tvorby patří František Thomayer, Josef Vaněk, Josef Miniberger, Josef Kumpán, či Otokar Fierlinger. S ohledem na šíři tvůrčího záběru těchto architektů je jejich bohaté dílo dnes považováno za neodmyslitelnou součást vývoje zahradního umění českých zemí a systematicky studováno jako jeden z dokladů národní kulturní identity.

Přednáškou krátce vzpomeneme jejich život a prostřednictvím konkrétních příkladů z jejich projekční činnosti nahlédneme do jejich svébytné zahradní tvorby.

Ve 20. letech 20. století zaznamenal obor zahradní a krajinářské architektury v Československu dosud nevídaný rozvoj tvorby. Mezi výrazné osobnosti meziválečné zahradní tvorby patří František Thomayer, Josef Vaněk, Josef Miniberger, Josef Kumpán, či Otokar Fierlinger. Přednáškou krátce vzpomeneme jejich život a prostřednictvím konkrétních příkladů z jejich projekční činnosti nahlédneme do jejich svébytné zahradní tvorby."

Místo konání akce: Květná zahrada Kroměříž, Havlíčkova 660, Kroměříž
Datum začátku akce: 4. Ledna 2018 17:00
Datum ukončení akce: 4. Ledna 2018 18:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.2975N 17.3831E

Případné změny si prověřte na webu akce Přednáška Zahradní umění první republiky

Jméno organizátora: Arcibiskupský zámek a zahrady Kroměříž
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce