Premiéra Built To Last – Film a architektura warm up #2

Akce Praha

Premiéra Built To Last – Film a architektura warm up #2
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Premiéra Built To Last – Film a architektura warm up #2

Premiéra experimentálně dokumentárního filmu Haruny Honcoop BUILT TO LAST – RELICS OF COMMUNIST-ERA ARCHITECTURE (2017, 59min, English subtitles /produkce: Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění, freeSaM).

Po skončení projekce následuje diskuze s teoretiky architektury a posléze audio-vizuální afterparty.

Program večera:
19:00-20:15 Představení štábu filmu, projekce BUILT TO LAST
20:15-20:30 přípitek
20:30-21:30 Diskuze na téma Architektura éry socialismu v post-komunistických zemích východní Evropy (moderuje Petr Klíma)
21:30-00:00 Afterparty - zvuková instalace: Jan Burian ml. (tyto alba / Kyklos Galaktikos), DJ Minoo (Krakow, PL), DJ Pavel Kraus / vizuální instalace na panoramatické plátno: VJ Tadeáš Haager

Hosté odborné architektonické diskuze:
HARUNA HONCOOP je česko-japonská filmařka a cestovatelka, která ve svém FAMU CAS abolventském, cross-mediálním projektu a dokumentárním filmu Built To Last - Relics of Communist-era Architecture představuje výsledek svého 4-letého pozorování a objevování architektury a filmových archivních materiálů spojených s tématem architektury z doby socialismu ve východoevropském prostoru. V posledních letech navštívila a filmově zdokumentovala řadu zemí ve východní Evropě (Moskva, V4 země, Východní Berlín, Bulharsko, Rumunsko, Srbsko, Albánie, Kosovo), které se staly základem její audiovizuální filmové mozaiky.

Petr Klima je architekt a historik architektury. Je editorem a spoluautorem publikace Kotvy Máje – České obchodní domy 1965–1975 a stejnojmenné výstavy. Koncipoval a editoval i knihu Růžena Žertová – Architektka domů a věcí. V rámci doktorského studia na Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze se zabývá architekturou čs. zastupitelských úřadů z období 1948–1989. Pedagogicky působí na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU. V posledních letech se architektuře a její popularizací věnuje ve spolku Pěstuj prostor.

PETRA ŠVARDOVÁ vyštudovala odbor muzeológia na Univerzite Paris IV – Sorbonne v Paríži. Od roku 2012 je doktorandkou pod dvojitým vedením „cotutelle“ medzi Institut national des langues et civilisations orientales (INALCO) v Paríži a Historickým ústavom Slovenskej akadémie vied v Bratislave (HÚ SAV). Od roku 2015 pôsobí ako hosťujúci doktorand na Ústave pro soudobé dějiny (AV ČR) v Prahe na Oddělení pozdního socialismu a postsocialismu pod vedením Michala Kopečka. Vo svojej práci sa zaoberá vojenskými pamätníkmi a pomníkmi vybudovanými v rokoch 1945 – 1989 a ich súčasnou konotáciou v postkomunistickom verejnom priestore.

Šárka Svobodová a JAROSLAV SEDLÁK jsou historička architektury a architekt tvořící autorskou dvojici. Oba jsou zakládajícími členy kolektivu 4AM Fórum pro architekturu a média a pedagogicky působí na Fakultě architektury a Fakultě výtvarných umění VUT v Brně. Společně publikují odborné texty zaměřené zejména na architekturu druhé poloviny 20. století a ke stejnému období se vztahují i ve vlastních autorských výstavních instalacích a kurátorských projektech. K těm posledním patří sestavení tematického čísla časopisu Era21 s názvem Výpadek paměti a výstavní projekt Nechtěné dědictví reflektující vztah současné společnosti k architektuře a umění vzniklé v době minulého režimu.

VERONIKA VICHERKOVÁ - spoluzkladatelka iniciativy Architektura 489

---------
VSTUP ZDARMA / ENGLISH FRIENDLY
Premiéra je součástí festivalu Festival Film a architektura za podpory poskytnutí unikátního prostoru k projekci filmu a panoramatické projekce v CAMP - Centrum architektury a městského plánování. Všem partnertům akce děkujeme!

Více info na: www.built-to-last-project.com

Vznik filmu podpořil International Visegrad Fund - ART & SOUND RESIDENCY, freeSaM a FAMU CAS.

Místo konání akce: CAMP - Centrum Architektury a Městského Plánování, Vyšehradská 51, Praha
Datum začátku akce: 29. Září 2017 19:00
Datum ukončení akce: 29. Září 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0731N 14.4179E

Případné změny si prověřte na webu akce Premiéra Built To Last – Film a architektura warm up #2

Jméno organizátora: Built To Last - Relics of Communist-era Architecture
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub