Premiéra filmového pásma Free Cinema Films

Akce Praha

Premiéra filmového pásma Free Cinema Films
Kino
Web organizátora:
www.freecinema.cz
Další akce ve městě Praha

Premiéra filmového pásma Free Cinema Films

Výběr těch nejlepších krátkých filmů, které za posledních pět let vznikly v dílnách Jak stvořit film iniciativy Free Cinema. Můžete se těšit na satirickou komedii, osobní zpověď, nebo experimentální film. Free Cinema Films je nově vznikající label, který pomáhá začínajícím autorům s distribucí jejich snímků. Seznam kraťasů i s bližšími informacemi již brzy!

Vstupné 60,-.

.................................... FREE CINEMA FILMS UVÁDÍ.............................

FRANTIŠEK
Režie: Anna Marie Hradecká, Rok: 2015, 12´

Lidsky uvěřitelné hořkosladké melodrama o dívce, jejíž život zásadním způsobem změní návštěva u vykladačky karet. Stačí jediná její věta k tomu, aby se do hlavy hlavní hrdinky (Annette Nesvadbová) začaly vkrádat neklid a pochybnosti. Režisérce snímku se podařilo udržet rozumnou míru napětí nejen vhodně zvolenou hudbou, ale i tím, že dramatické chvíle plynule střídají úsměvné situace z běžného života.

IGNATIA AMARA
Režie: Tereza Vejvodová, Rok: 2014, 14´

Film rozebírá nesnáze a existenciální krizi dospívající dívky. Osobitost snímku dodává především podmanivá kamera, která staví na pečlivě připravených obrazech a velmi svérázná, zajímavá hlavní hrdinka (Tereza Vejvodová). Režisérka se zde sama ujímá hlavní role, jedná se tak o osobní autorský film.

MÁRINKA
Režie: Lukáš Janičík, Rok: 2013, 15´

Dojemný příběh dvou nevýznamných lidí s přesahem k vážnějším tématům, která se týkají nás všech. Dokáže se malá dívka plná nadšení, zvídavosti a touhy po životě přiblížit k vyhaslému učiteli hudby? A kdo vlastně učí koho? Krásu filmu a celkový dojem umocňuje vedle dobrého námětu i kvalitní kameramanská práce a střihová skladba, kterých se ujal sám režisér.

POKLAD
Režie: Sylvia Gregorová, Rok: 2017, 25´

Může se dvěma darmošlapům z Nemanic splnit pohádka O Honzovi, který ke štěstí přišel? Nebo je jejich snaha o snadný výdělek vytrestá? Hořká komedie s vážným tématem v pozadí příběhu. Humor provázející celý film změkčuje jeho jinak kritické vyznění. Autorka se ve filmu totiž dotýká témat jako absence piety a skrytý antisemitismus. Jedná se o volnou adaptaci povídky Alberta Moravii.

MARTIN
Režie: Antonie Formanová, Rok: 2016, 11´

Krátký film o tom, že každý potřebujeme mít svého dobrého anděla a že nikdo z nás by jej neměl v životě ztratit. S abstraktním příběhem funkčně kontrastuje reálné prostředí a promyšlená scénografie.

OKAMŽIK
Režie: Valeria Recmanová, Rok: 2017, 8´

Příběh jedné mladé lásky, příběh o pomíjivosti okamžiku. Film je krátkou, ale o to intenzivnější sondou do vztahu dvou mladých lidí. Provádí nás od zamilovanosti k naprosté apatii. Precizní kameramanská práce i povedené herecké výkony umocňují emoce, které se autorka snaží předat divákům

STRANGERS IN MOTION
Režie: Jana Hunterová, Rok: 2017, 6´

Atmosferický snímek z prostředí newyorského metra. Mix hudby a ruchů zachycených v tunelech pod městem je kombinován se záběry tváří cestujících. Namísto rozvíjení příběhu si autorka hraje s pocity diváků a experimentuje s kolážemi obrazu, hudby a mluveného slova.

RUSÁK
Režie: Efim Groutskij, Rok: 2015, 10´

Jak se žije generaci mladých lidí v prostředí, kde stále musí platit za chyby svých předků, i když oni sami nic neprovedli? Krátké, ale intenzivní, filmové drama o předsudcích, o nenávisti a o vzpouře jednoho člověka proti tomu.

SATISFAKCE
Režie: Lucie Rušková, Rok: 2017, 14´

Evangelium samoty se děsivě opakuje v každé svobodně smýšlející existenci. Krátkometrážní film zpracovává pod rouškou absurdního humoru aktuální klima ve "vyspělé" společnosti, lidskou malost a konzervativní hodnoty, kterými je poměřováno opodstatnění života toho druhého.

Místo konání akce: Kasárna Karlín, Prvního pluku 2, Praha
Datum začátku akce: 5. Dubna 2018 20:00
Datum ukončení akce: 5. Dubna 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0908N 14.4441E

Případné změny si prověřte na webu akce Premiéra filmového pásma Free Cinema Films

Jméno organizátora: Free Cinema: program otevřeného filmového vzdělání
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.