Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál 2017

Akce Jindřichův Hradec

Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál 2017
Akce pro děti, Sportovní akce
Město Jindřichův Hradec - oficiální, Jindřichův Hradec
Další akce ve městě Jindřichův Hradec

Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál

V letošním roce se organizátoři rozhodli situovat start i cíl jarního Pedálu do prostor Tyršova stadionu.

Právě odtud se zájemci z řad cyklistů vydají ve 13.30 hodin ulicemi Kmentovou a Husovou po cyklostezce pod Gymnáziem Vítězslava Nováka, dále Nežáreckou ulicí k Lišnému dvoru směrem na Horní Žďár, Dolní Žďár, Horní Lhotu, Vydří, Plavsko, přes Hatín a Buk zpět do Jindřichova Hradce. Trasa měří cca 28 km.

O půl hodiny později, tedy ve 14.00 hodin, se na vycházkový okruh městem vydají pěší účastníci akce. Trasa, jež měří cca 3,5 km, je prakticky shodná s v minulosti vydanými interaktivními průvodci Jindřichovým Hradcem a zájemce zavede k největším turistickým lákadlům a pamětihodnostem našeho města – tedy do Výstavního domu Stará radnice na náměstí Míru, k Domu gobelínů, Státnímu hradu a zámku, Muzeu Jindřichohradecka, Muzeu fotografie a moderních obrazových médií a na aquashow ve sv. Floriánu. Na třech vybraných místech budou pro účastníky připravena tajenková slova, z nichž nakonec vznikne motto letošního Pedálu. To by měli účastníci pěší trasy vepsat do připraveného formuláře na tradičním diplomu akce.

Diplom obdrží samozřejmě i ti, kteří si vyberou cyklistický výlet, a pro všechny pak bude až do 30. června sloužit jako volná vstupenka do vybraných památkových objektů – Domu gobelínů, Výstavního domu Stará radnice a Muzea fotografie a moderních obrazových médií.

Po absolvování pěší i cyklotrasy čeká na účastníky akce na Tyršově stadionu bohatý doprovodný program. S lezeckou stěnou a stánkem s hlavolamy se představí firma LEZETO, připraveno bude malování na obličej, fotokoutek včetně fotopohlednic, airbrush tetování, dobový dětský kolotoč na ruční pohon, dětská střelnice ve tvaru hradu, Besip tým silniční bezpečnosti Jihočeského kraje, ukázka zdravotnické techniky spolku Promedic či klasický skákací hrad. Po skončení oficiální části akce čeká na všechny zájemce after cyklopárty DJ Michala Arnošta, který bude celé zábavné odpoledne moderovat.

Již nedílnou součástí každého Pedálu se stalo losování tomboly a účastníci akce se na něj mohou těšit také letos. Na řadu přijde cca v 16.30 hodin a hlavní cenou bude i tentokrát jízdní kolo.

O občerstvení se postarají členové Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec. Předpokládaný konec akce je ve 21.00 hodin. Změna programu vyhrazena.

Akci Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál finančně podpořila Nadace Jihočeské cyklostezky částkou 7 500 Kč. Pořádá ji město Jindřichův Hradec ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec. Partnerem akce je Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Mediální partneři: Radiohouse,KISS Radio, Rádio Česká Kanada, měsíčník Žurnál - krásné články, měsíčník Neon, Týdeník Jindřichohradecka, portál Hradec žije, Jindřichohradecká televize.

Místo konání akce: Město Jindřichův Hradec - oficiální, Klášterská 135/II, Jindřichův Hradec
Datum začátku akce: 20. Května 2017 13:30
Datum ukončení akce: 20. Května 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1462N 15.0064E

Případné změny si prověřte na webu akce Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce