Příliš hlučná samota

Akce Klášterec nad Ohří

Příliš hlučná samota
Divadlo, kino
Další akce ve městě Klášterec nad Ohří

Příliš hlučná samota

Divadlo Zdrhovadlo ve spolupráci s DS KLAS vám po delší přestávce opět přináší úspěšnou divadelní dramatizaci slavného románu Bohumila Hrabala, Příliš hlučná samota. Novela je vyvrcholením Hrabalova díla. Existuje mnoho přípravných skic a tři definitivní variace. Předlohou je reálná postava ze Sběrných surovin v Libni, postava bývalého vzpěrače, skokana o tyči a ragbisty Jindřicha Peukerta, zvaného Hanťa.
Hanťa pracuje u lisu papíru už třicet pět let. Za celou tu dobu se stal milovníkem i znalcem různých knih. Při lisování "zachraňuje" tyto vzácné knihy a odnáší si je domů. Najednou přichází rána do srdce - pro šéfa je už nevýhodný, dostává výpověď. Krátce před vyhazovem přemýšlí o svém životě. Vzpomíná na všechny lidi, kteří se do jeho života nesmazatelně zapsali a na svou práci, kterou tolik miluje....

Příliš hlučná samota v dramatizaci a režii Václava Poldy měla premiéru v roce 2009. Získala mnohá ocenění, především za režii a mužský herecký výkon, kdy postavu Hanťi ztvárnil Jan Milota. Souběžně prošla mnoha přehlídkami, až byla nominována do hlavního programu Jiráskova Hronova (7. srpna 2010), "mekka" všech amatérských divadelníků.

33. reprízu monodramatu uvedeme 1. června 2017, v hlavní roli opět Jan Milota.
vstupné: 50,- Kč

Místo konání akce: Kulturní dům Klášterec nad Ohří, Chomutovská 465, Klášterec nad Ohří
Datum začátku akce: 1. Června 2017 19:00
Datum ukončení akce: 1. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3867N 13.1792E

Případné změny si prověřte na webu akce Příliš hlučná samota

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov