Procházka židovským Brnem

Akce Brno

Procházka židovským Brnem
Jiné akce
Další akce ve městě Brno

Procházka židovským Brnem

K festivalu Meeting Brno patřily už od počátku komentované procházky po místech brněnské historie. Letos k nim z iniciativy grafické designérky Veroniky R. Novákové, spolupracující s historikem Michalem Konečným, spouštíme web s multimediálním obsahem a mluveným slovem ve třech jazycích, aby si čeští i zahraniční zájemci o naši historii mohli místa české, německé a židovské paměti projít v průběhu celého roku i sami.

U příležitosti spuštění webu, vydání mapy a osazení míst informačními nosiči, které navrhli studenti experimentální tvorby Fakulty architektury VUT v Brně pod vedením Nicol Gale, se setkáme na jednom z míst židovské paměti – v kavárně, kterou provozují potomci rodiny významných brněnských textilních průmyslníků, z níž pocházel i světově proslulý fyzik Georg Placzek. Café Placzek pro tuto příležitost připravilo ochutnávku specialit podle tradičních židovských receptur.

Po slavnostním zahájení se zájemci v 17:00 vypraví na první komentovanou prohlídku trasy – procházku po stopách židovské historie vedou Michal Doležel a Zuzana Ragulová.

Setkání se koná ve spolupráci festivalu Meeting Brno s oslavami Česko-německého kulturního jara, vznik stezky podpořil Česko-německý fond budoucnosti/ Deutsch-Tschechischer Zukunftsfonds.

Místo konání akce: Café Placzek, Minoritská 4, Brno
Datum začátku akce: 21. Května 2017 16:00
Datum ukončení akce: 21. Května 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.194N 16.611E

Případné změny si prověřte na webu akce Procházka židovským Brnem

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Burza minerálů
Radniční park, Most
Den mateřství
zahrada nemocnice Kadaň, Kadaň
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek
Chomutovské slavnosti
Městský park, Chomutov
Kadaňský mír
Františkánské zahrady, Kadaň
HYPNOTIZÉR
Lidový dům, Vsetín