Projekce a beseda se spisovatelem a režisérem Daliborem Stachem

Akce Nejdek

Projekce a beseda se spisovatelem a režisérem Daliborem Stachem
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Nejdek

Projekce a beseda se spisovatelem a režisérem Daliborem Stachem

Srdečně vás zveme ve čtvrtek 23.11. v 17 hodin do kinokavárny v Nejdku na projekci dokumentárního snímku režiséra Dalibora Stacha - Vše o životě po životě, na kterou bude navazovat přednáška autora.
Dokument je vyprávěním lidí, kteří hranici smrti překročili a bylo jim umožněno vrátit se zpět. Obsahuje nejen průběh prožitku, ale celkovou změnu, která těmto lidem klinická smrt do života přinesla. Změnu vnímání svého okolí a světa. Pochopení, že nic se neděje náhodou. Že člověk je neustále v možnosti a jediné, co nás brzdí, jsme my sami.
Dalibor Stach je režisér, spisovatel, scénárista, výtvarník a fotograf v jedné osobě, který navštíví Nejdek již po několikáté. Jeho tvorba je velmi osobitá a různorodá. Narodil se v Ostrově, kde vystudoval gymnázium, následně VŠ v Ústí nad Labem.
Na základě osobních zkušeností s klinickou smrtí napsal několik knih - Za oponou noci, Krušnohorské proroctví, Brána, Oáza v poušti, Mrtví muži nemluví, Z Velryby.
Jedna se stala knižní předlohou pro film Za oponou noci, který Dalibor Stach natočil s plejádou českých herců a dvou hollywoodských hvězd. Do filmu obsadil také několik herců se stejným prožitkem blízké smrti.
V současné době připravuje film Dialog Rae.
Výtvarné tvorbě se věnuje autor od dětství. Od realistické malby přešel postupně do tvorby barev, symbolů a duchovních odkazů. Dle svých slov se malbě věnuje vždy, když je pohoda a při čekání na múzu filmařskou či spisovatelskou. Je to bytost s neobyčejným duchovním poznáním.
Přednáška pojednává nejen o filosofickém přesahu fenoménu klinické smrti, je proložena vyprávěním z natáčení, o setkání s Milošem Formanem a dalšími zajímavými lidmi.

Vstupné 30Kč

Místo konání akce: Městská knihovna Nejdek, Nám. Karla IV. 398, Nejdek
Datum začátku akce: 23. Listopadu 2017 17:00
Datum ukončení akce: 23. Listopadu 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3253N 12.734E

Případné změny si prověřte na webu akce Projekce a beseda se spisovatelem a režisérem Daliborem Stachem

Jméno organizátora: Městská knihovna Nejdek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce