Psí kůže - premiéra balady o návratu domů

Akce Karlovy Vary

Psí kůže - premiéra balady o návratu domů
Divadlo, kino
Další akce ve městě Karlovy Vary

Psí kůže - premiéra balady o návratu domů

Dramatický příběh ze sklonku třicetileté války, kdy platí zákon Psí kůže (Huncléder). Podle toho „smí být každý běženec popraven bez dalšího soudu a jiných orací, zahrabán do země bez církevních obřadů a beze jména, jako by nikdy ani nežil“ – a také „kdo vydá svého souputníka, bratra, ba i otce svého, budiž odměněn z každé hlavy“. Tři zběhlí vojáci, Eliáš, Arnolf a Vilkis, hledají útočiště na statku obhospodařovaném Eliášovým strýcem. Zvítězí lidskost a příbuzenská náklonnost – nebo touha po majetku? A je v době, kdy posvátné pojmy „kalich – víra – vlast“ ztrácejí na významu, vůbec možná volba?

Režie: Anna Ratajská - Asistent režie: Eliška Malíková - Výprava: Jiří Hnilička - Hudba: Jiří Švec - Dramaturgie: Petra Richter Kohutová

Osoby a obsazení: Martin Cirkl (Eliáš), Luboš Štěpán (Arnolf), Tomáš Mutinský (Vilkis), Petr Richter (Haugvic, hospodář na Hadovci), Magdaléna Hniličková (Rozárka, Eliášova sestra), Jana Harantová (Hana, hospodyně na Hadovci), Jiří Hnilička (Doleator, převor kláštera), Marek Himl (Mamertus, fojt z kláštera), Eva Šollová (Smrtka), Petr Johanovský (Smrťák), Diana Derahová, Tereza Fischerová, Andrea Királyiová, Klára Kumičíková a Jana Trsová (chór).

Místo konání akce: Divadelní Studio D3, Husovo nám. 2, Karlovy Vary
Datum začátku akce: 19. Května 2017 19:30
Datum ukončení akce: 19. Května 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.2201N 12.8805E

Případné změny si prověřte na webu akce Psí kůže - premiéra balady o návratu domů

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov