Restaurant Day Ostrava XI.

Akce Ostrava

Restaurant Day Ostrava XI.
Festivaly, Vaření, Gastronomie
centrum Ostrava, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Restaurant Day Ostrava XI.

Chtěli jste si někdy otevřít restauraci nebo vás jen zajímalo, jaké to asi je? Tenhle den je pak skvělou příležitostí.

Na jednoduchý princip festivalu pop-up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku. Dnes to vypadá tak, že se během 24 hodin otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou, naopak.

---FOR ENGLISH SCROLL DOWN---

Festival vznikl v roce 2011 v Helsinkách, odkud se živelně rozšířil do celého světa. Účastní se ho pravidelně téměř 3 miliony lidí.

Do Ostravy se Restaurant Day dostal poprvé na jaře 2014. V Cooltouru vznikla myšlenka projekt zastřešit a dostat mezi lidi. A tak se poprvé domácí jídlo právě v Cooltouru na Černé louce. Po prvním úspěchu do týmu přiskočila Jitřenka, která nastolený trend udržuje až dodnes. Druhý a třetí ročník je stále populárnější. Chodí stále více jedlíků a někteří se postupně rekrutují z jedlíků na kuchtíky.

Restaurant Day dále roste. Čtyři stěny jsou mu málo, rozpíná se do ostravských ulic. Zapojují se podniky v centru města a vznikají tak kulinářské procházky. Na spadnutí je už i jedenácté vydání, které připadá na sobotu 20. května 2017.

Registrujte se zde: http://www.gastronautka.cz/restaurant-day/registrace/

---ENGLISH---
Have you ever considered opening a restaurant, or do you just want to know what’s it like? If so, this day is a great opportunity for you. Finnish gourmets invented the pop-up restaurants fair and today, for 24 hours, thousands of temporary restaurants, stalls, and homes, from New York to Tokyo will open and offer a selection of superb meals to passers-by.

The fair originated in Helsinki in 2011 from where it has spread throughout the wold. Nowadays, more than 3 million people take part in it.

Restaurant Day came to Ostrava in spring 2014. Cooltour’s crew came with the idea of bringing the fair to the people. And so, for the first time, Black Meadow (Černá louka) hosted the home-made food fair. After its first success, Jitřenka joined the team and has worked to maintain the trend until today. The second and the third season ended in an even bigger success. Lots of the eaters pay us a visit and some have even switched the sides and became our attentive hosts.

Restaurant Day is still growing in importance. Four walls are insufficient and it is expanding to the streets of Ostrava. Take a stroll through involved restaurants in the city centre. The eleventh season draws near – it starts on Saturday 20th May 2017.

REGISTRATION AT: http://www.gastronautka.cz/restaurant-day/registrace/

Místo konání akce: centrum Ostrava, Ostrava
Datum začátku akce: 20. Května 2017 10:00
Datum ukončení akce: 20. Května 2017 15:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8403N 18.2827E

Případné změny si prověřte na webu akce Restaurant Day Ostrava XI.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Festival Zdraví a Duše 2024
Výstaviště Černá louka, Ostrava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava