Rezidenti 2017

Akce Praha

Rezidenti 2017
Divadlo, kino
Studio ALTA, Praha
Další akce ve městě Praha

Rezidenti 2017 / ALTA in Progress

***ENGLISH TEXT FOLLOWS***
Výsledek dvoutýdenního zkoumaní dvou tvůrčích kolektivů: Marie Gourdain & Hana Turečková, Ivo Sedláček & Daniel Tůma & Pavel Kozohorský. Vstup zdarma!

*Ivo Sedláček, Daniel Tůma, Pavel Kozohorský: I lidé mají duši
(energie zvuku, hmota světla, informace těla)

Budeme zkoumat člověka jako objekt pozorovaný z vesmírně nezaujaté perspektivy. Chceme vytvořit časoprostorovou bublinu, ve které dojde k potyčce s maticí normativního vědomí. Věříme, že uvědomělé nevědění je mnohem výhodnějším stavem mysli než iluze vědění. Máme rádi zvířata, ne však proto, abychom jim podsouvali objevené pravdy, ale abychom se mohli společně svléknout ze všeho, co si myslíme, že víme.

*Marie Gourdain, Hana Polanská Turečková

Marie Gourdain, výtvarnice a scénografka a Hana Polanská Turečková, choreografka, se setkávají už přes rok v teoretickém dialogu, aby diskutovaly a analyzovaly svoji tvorbu, která vychází u obou z podobných východisek a chce řešit stejné problémy týkající se jevištní tvorby zaměřené na zkoumání interakcí mezi pohybem a scénografií. Tentokrát by se rády potkaly v rovině praktického zkoumání díky rezidenci poskytované Studiem ALTA.

Naše umělecká zkoumání se zabývají tělem, tělesností a pohybem v jevištním prostoru. Především v návaznosti na Oskara Schlemmera a jeho divadla Bauhaus – komplexní výzkum prostoru, těla a pohybu, těla a objektu, zvuku a času.

***
The results of two-week long research will be presented by two collectives: Marie Gourdain & Hana Turečková, Ivo Sedláček & Daniel Tůma & Pavel Kozohorský. Free entry!

*Ivo Sedláček, Daniel Tůma, Pavel Kozohorský: People have souls, too
(energy of sound, matter of light, information of a body)

We are exploring human as an object observed from an unbiased perspective. We want to create a vacuum in time and space, in which a clash with the normative consciousness matrix will occur. We believe that a conscious not-knowing is a much more advantageous state of mind than the illusion of knowing. We like animals, but not because we want to foist truth on them, but because we want to get rid of everything that we think we know.

*Marie Gourdain, Hana Polanská Turečková

For more than a year, visual artist and set designer Marie Gourdain and choreographer Hana Polanská Turečková have been engaged in a theoretical dialogue and analysis of their works, which have similar basis and they both aim to solve similar problems of physical arts and the relationship between motion and set design. Now, they try to make a practical research thanks to a residency granted by Studio ALTA.

Their artistic research focuses on body, physicality and motion in space. Above all, they base their work on Oskar Schlemmer´s Bauhaus theatre – a complex research on space, body and motion, body and object, sound and time.

Místo konání akce: Studio ALTA, U Výstaviště 21, Praha
Datum začátku akce: 16. Února 2017 18:00
Datum ukončení akce: 16. Února 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1052N 14.4337E

Případné změny si prověřte na webu akce Rezidenti 2017 / ALTA in Progress

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub