Rodiče o očkování - beseda s Martinou Suchánkovou

Akce Znojmo

Rodiče o očkování - beseda s Martinou Suchánkovou
Přednášky a kurzy
Brána k dětem Znojmo, Znojmo
Další akce ve městě Znojmo

Rodiče o očkování - beseda s Martinou Suchánkovou

Přemýšlíte o očkování svých dětí a nemáte dost informací?
Přijďte si popovídat s Martinou Suchánkovou ze spolku ROZALIO - Rodiče za lepší informovanost v očkovaní, která se s vámi podělí o své poznatky a zkušenosti.

Beseda se bude týkat zejména povinného očkovacího kalendáře, nemocí proti nimž se očkuje i rizik, která představují vakcíny, komunikace s lékaři a v neposlední řadě i právních aspektů odkladu, rozložení či odmítnutí očkování.
Rodiče s malými dětmi vítáni.

Lektorka:
Martina Suchánková
rozalio@rozalio.cz , www.rozalio.cz
Martina Suchánková, zakladatelka a nyní předsedkyně spolku ROZALIO, matka 3 dětí. Považuje za důležité, aby rodiče znali svá práva a rozhodovali se až po vyslechnutí názorů a argumentů z různých stran s přihlédnutím k individuálním potřebám jejich dítěte. Její snahou je podpora bezpečného očkování, sebevědomí rodičů a náprava právního rámce očkování z povinného na doporučené a dobrovolné.
Současná situace okolo povinného očkování se bouřlivě vyvíjí, od července 2010 nemohli být rodiče za nedodržení očkovacího plánu sankcionováni, verdikt rozšířeného senátu NSS v dubnu 2012 toto rozhodnutí zvrátil. Ůstavní soud sice uznal výjimku z očkování při dotčení práva na víru, vyznání a svědomí a apeloval na zavedení zodpovědnosti státu za nežádoucí účinky spojené s povinným očkováním, ale nutnost nařizovat očkování shledává jako přípustnou. Nynější projednávání novelizace zákona o ochraně veřejného zdraví, opět otevírá koncepty přístupu k očkování, zůstaneme v tom starém striktním schématu nebo jsme připraveni následovat západní demokracie.
Očkování je široká problematika a na kterou existuje mnoho i velmi protichůdných názorů. Pokusíme se na něj nahlédnout v širším kontextu medicínském i právním.
Na našich kurzech jste vítáni nejen vy, ale také vaše děti. Chtěli bychom vás ale poprosit, abyste brali v úvahu jejich potřeby i potřeby dalších účastníků kurzu.

Rezervace je nutná, zároveň kvůli omezené kapacitě a lektorce, která bude svou cestu vážit až z Prahy požadujeme zálohu na kurz 150Kč - osobní předání v Bráně k dětem, Horní Česká 48
případně kontaktuje: znojmo@branakdetem.cz tel:774 872 766

Místo konání akce: Brána k dětem Znojmo, Horní Česká 215/48, Znojmo
Vstupenky: https://www.branakdetem.cz/kurz.php?id=5525
Datum začátku akce: 19. Dubna 2017 15:30
Datum ukončení akce: 19. Dubna 2017 18:30
Pravděpodobné souřadnice: 48.8587N 16.0487E

Případné změny si prověřte na webu akce Rodiče o očkování - beseda s Martinou Suchánkovou

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce