Rodiny v tranzici

Akce Praha

Rodiny v tranzici
Akce pro děti
Web organizátora:
www.proud.cz
Další akce ve městě Praha

Rodiny v tranzici

Filip Loski – pracuje s malými dětmi a věnuje se trans aktivismu
Mgr. Jiří Procházka – vztahový poradce a psychoterapeut
Andrea Orsáková – profesorka na gymnáziu, pěstounka, máma pěti dětí, studující psychoanalytička a taky podnikatelka v oblasti IT technologií
Michaela Zemanová - milující rodič tří dcer, jinak pečovatelka o seniory

V únoru před třemi lety proběhla první debata podPROUDem, a to právě o transgender tematice. Nyní chceme s organizací Transparent CZ zmapovat vývoj a situaci, jež je pro mnoho dospělých i dětí velmi aktuální. Svou pozornost tentokrát zaměříme více na rodinu, rodičovství a reprodukční práva z perspektivy trans osob a jejich prožívání. Ačkoli je z důvodu etnika nucená sterilizace považována za trestnou, z důvodu genderu je v ČR u trans lidí vyžadována zákonem, ovšem ne ze zdravotních důvodů, ale z důvodů sociálních (administrativních). Přitom jde nakonec jen o přepsání kolonek na úředních formulářích. Stejně tak je jinak nepřijatelným zásahem do soukromí podmínit úřední uznání změny pohlaví rozvodem nebo ukončením registrovaného partnerství. Osobní, rodinné, sociální i legislativní souvislosti rodičovství lidí s trans zkušeností a naopak trans dětí v rodinách.

Moderuje tradičně skvělá Bára Šichanová (Radio Wave) :)

Organizace TRANS*PARENT usiluje o dosažení sociální spravedlnosti, prosazování práv a pozitivních společenských změn ve prospěch trans žen, trans mužů a genderqueer osob.

Vstup zdarma. Budeme rádi za dobrovolný příspěvek.

Místo konání akce: Patra, Krymská 17, Praha
Datum začátku akce: 28. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 28. Února 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0716N 14.4483E

Případné změny si prověřte na webu akce Rodiny v tranzici

Jméno organizátora: pod PROUDem
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce