ROMAN HORKÝ 60 – KAMELOT

Akce České Budějovice

ROMAN HORKÝ 60 – KAMELOT
Koncerty
Další akce ve městě České Budějovice

ROMAN HORKÝ 60 – KAMELOT

„Zaprášené diamanty“ Tour 2024 je unikátní koncertní projekt zpěváka, textaře, skladatele a frontmana brněnské skupiny Kamelot, jejíž vznik se datuje k roku 1982.
Roman Horký, zpěvák a kytarista jedné z nejúspěšnějších folkových a trampských hudebních skupin České republiky si připomene v roce 2024 své významné životní jubileum 60 let. Toto výročí oslaví se svými příznivci v rámci celorepublikového turné, ve kterém návštěvníci uslyší nejen celou řadu hitů jako „Levnej hotel“, „Čas rozchodů“, „Pozor, tunel!“, „Země antilop“, „Slib“, „Honolulu“, „Island“, „Když vlaky jedou“, „Dlouhá pláž“ a další písně, ale i zavzpomínají pomocí foto obrázků na jeho dlouholetou kariéru. V muzice není Roman Horký stylově omezen, jeho nejtypičtějším žánrem jsou nicméně trampské písně a folk – rock. Za svojí kariéru složil a otextoval přes tři sta písní. Je držitelem mnoha hudebních ocenění (10× Kamelot – kapela roku, 3× Kamelot – album roku) a natačil přes dvacet autorských alb, z toho 15 z nich bylo oceněno titulem „Zlatá deska“ a dvě alba získala titul „Platinová deska“ i „Multiplatinová deska“. Jako host večera také vystoupí zpěvačka Ilon Leichtová, známá z plzeňské bluegrassové kapely BlueGate.

Zaprášené diamanty je název stejnojmenného alba, které u této příležitosti právě na konci roku 2023 vychází a bude k dispozici ke koupi na tomto koncertu.

Divadelní sál v 19.30 hod.

Začátek akce: 18.03.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 let na scéně
DK metropol, České Budějovice
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
DK metropol, České Budějovice
HELENA 60 let na scéně
DK metropol, České Budějovice