Serge Ambert: Co mi řekne noc + Okřídlená žena

Akce Pardubice

Serge Ambert: Co mi řekne noc + Okřídlená žena
Divadlo
Web organizátora:
www.divadlo29.cz/
Další akce ve městě Pardubice

Serge Ambert: Co mi řekne noc + Okřídlená žena

Dvě taneční sóla francouzského souboru Les alentours rêveurs a choreografa Serge Amberta.

Představení Co mi řekne noc nás zavádí na břehy bláznovství. Serge Ambert během jednoho roku pracoval s psychicky nemocnými, nevyrovnanými a mentálně postiženými lidmi. Jeho představeni nám odkrývá to, co se společnost snaží skrýt. Serge odkrývá své vlastní bláznovství a svůj vztah k tomu, co považujeme za normální, běžné. Jeho tělo vypráví emoce a pocity, které jsou sdělitelné jen pohybem. Bez násilí a voyeurismu a díky svému tělu se lehce dotýká těžko dosažitelných lidských hloubek.

Inspirace představení Okřídlená žena: Oživení fantaskních bytostí stále přítomných v japonské kultuře, iniciační cesta a rituál. Film japonského režiséra Hiroši Tešigahary Písečná žena a stejně tak kniha od japonského spisovatele Džuničiró Tanizaki Chvála stínů.
Kontrasty: pomalost a nehybnost proti rychlosti a pohybu; elegance a krása proti divoké neuhlazenosti a zvířecí divokosti. Touha po vzlétnutí, odpoutání se...

Tanečník a choreograf Serge Ambert zahájil svoji uměleckou dráhu u divadla. Poté tančil na scéně baletu Opery v Lyonu a se souborem Ris et Danceries. Účinkoval také v choreografiích Andy Degroata, Jeana–Clauda Gallotty, Jacqua Fargearela a Frédérica Lescura. Serge Ambert navštívil Českou republiku se svými projekty již několikrát. V současnosti působí v tanečním a pohybovém souboru Les alentours rêveurs, jehož je zakladatelem.

Představení je součástí Festivalu Frankofonie.

www.alentours-reveurs.com ° vstupné: 160 Kč, členové Alliance Française de Pardubice: 130 Kč

------------------------------------------------

Už v neděli 4. března od 14.00 do 20:00 se v Divadle 29 můžete zúčastnit tanečního workshopu se Serge Ambertem.

K práci Serge Amberta a náplni workshopu: v jeho podání jde o tanec, kde se mísí fyzično s divadelností. Jeho taneční rukopis je velice přesný, každý detail je důležitý. Práce s tělem je pro Amberta založena hlavně na kontaktu se zemí a na práci s tělesným centrem. Předmětem workshopu bude i práce ve dvojici, improvizace ve skupině a v prostoru, probouzení smyslů ap.

Workshop je určen pro kohokoliv se zájmem o tanec a pohybovým nadáním, jakákoli taneční zkušenost je vítána. Workshop bude veden ve francouzštině s překladem do češtiny. Na workshop je třeba se předem přihlásit na níže uvedeném kontaktu, max. počet účastníků je 15 osob.

Přihlášky na workshop a další info: Tereza Krejčířová, mail: schovejse@seznam.cz, 725 538 217. Vstupné: 100 Kč

Místo konání akce: Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 6. Března 2018 20:00
Datum ukončení akce: 6. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce Serge Ambert: Co mi řekne noc + Okřídlená žena

Jméno organizátora: Divadlo 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub