SERGEI POLUNIN - SATORI

Akce Praha

SERGEI POLUNIN - SATORI
Divadlo
Další akce ve městě Praha

SERGEI POLUNIN - SATORI

Baletní star Sergei Polunin přidává pro velký zájem další dvě představení

„Moc mě těší, že se první dvě představení v Praze tak rychle vyprodala a je mi ctí oznámit, že přidáváme další dvě," řekl Sergei Polunin, nejslavnější baletní tanečník své generace, který k nám v dubnu příštího roku v české premiéře přiveze představení Satori. Po Velké Británii a Itálii bude Česká republika teprve třetí zemí, kde bude tato show ve dnech od 17. do 20.dubna uvedena.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal. K dispozici je opět pouze 1100 lístků na každý den.

Satori

První část večera nabídne jak nejslavnější klasická baletní díla, tak moderní scénický balet v rámci kterého Polunin zatančí i na hit Take Me To Church. Druhá polovina představení bude patřit titulnímu dílu Satori, jehož choreografii vytvořil Sergei Polunin, režíroval jej Gabriel Marcel del Vecchio z Cirque du Soleil a scénu navrhl David LaChapelle. Satori je japonský buddhistický termín pro "náhlé probuzení" nebo "osvícení", kterého lze dosáhnout pouze prostřednictvím osobní zkušenosti. „Myslím si, že Satori je něco, o co bychom měli usilovat všichni. Má mise je přinést tanec a balet širšímu publiku a pozvednout jeho vědomí a ducha," řekl Sergei Polunin.

„Pro mě osobně spočívá duchovní probuzení ve schopnosti žít v přítomném okamžiku. Pak začnete vidět věci takové, jaké skutečně jsou. Mnoho věcí v našem životě tím získá novou perspektivu, některé se dokonce ukážou jako destruktivní. Jde o to přijít na to, co vás ničí a eliminovat to ze svého života, abyste zůstali přítomní a bdělí,” dodává tanečník.

Sergei Polunin se narodil 20. listopadu 1989 v ukrajinském městě Cherson. Ve třinácti letech se však přestěhoval do Londýna, kde uspěl v konkurzu do prestižní Royal Ballet School a ve dvaceti letech se stal nejmladším prvním tanečníkem.

Balet mu však vzal dětství i pubertu a on si to začal zpětně vynahrazovat. Alkohol, drogy, skandály... 24. ledna 2012 Královský balet v Londýně k ohromnému údivu celého baletního světa opustil. Zdůvodnil to slovy: „Umělec ve mně zemřel.“ Vzkřísit mu ho o tři roky později pomohl až slavný fotograf a režisér David LaChapelle, který s ním natočil klip na píseň Take Me To Church irského zpěváka Hoziera. Video se stalo internetovým hitem a jméno Sergeje Polunina synonymem baletu. A to ho k němu přivedlo nazpátek.

Dnes Sergei Polunin fascinuje celý svět - svým mimořádným tanečním nadáním, které prokazuje i v nejnovějším Hozierovu videoklipu Movement, i pohnutým životním příběhem, který režisér Steven Cantor v roce 2016 zachytil v emotivním dokumentárním snímku "The Dancer". Ten byl v květnu loňského roku uveden i v Praze, v rámci dvou exkluzivních projekcí v Národním divadle, kde Polunin také krátce zatančil. Vstupenky na oba večery byly vyprodány během rekordních čtyř minut!

Teď poprvé však bude mít české publikum možnost zhlédnout tuto světovou baletní hvězdu v celovečerním představení. Ve dnech od 17. do 20.dubna ve Foru Karlín.

17.4.2019

KOUPIT VSTUPENKY

OTEVŘENÍ DVEŘÍ 18:00

Začátek akce 19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub