Sibřinský Masopust 2017

Akce Sibřina

Sibřinský Masopust 2017
Zvyky a tradice
Další akce ve městě Sibřina

Sibřinský Masopust

Přijďte si společně s námi užít masopust 2017 plného neobvyklých, smyslných i tajemných stvoření z fauny a flóry s kterými si v kole budete moci zatančit a pobavit sebe i ostatní. Jak vysoko při tanci budete vyskakovati, toliko se vám lnu či obilí urodí (v našem případě se korunky posypou).

Dovolujeme si připomenout, že masopust je starobylou zvyklostí, na níž se patří přijíti řádně oděný, vyšňořený tedy k nepoznání přestrojený! Viz citát středověkého mravokárce:

„Lidé nadělají si sukniček kožených, chlupatých, vlčích, medvědích, kozích, vepřových, telecích, svinských, beraních psích, a tak se přetvoří, muži v roucha ženská a zase ženy v roucha mužská se zobláčejí, larvami ďáblům podobní se činí. Zčerní se a zmaží sazemi, kolomazí, smolou……..“

Jíti na masopust bez řádné masky se tedy dá počítati za značné faux-pax!

Nemáte-li masky nebo kostým, nezoufejte, máme jich dost a rádi vám je zapůjčíme. V týdnu před masopustem od soboty 11. 2. do pátku 17. 2. lze si masku vyzvednout a dotvořit v SOSÁKOVĚ, Na Paloučku 21 a 70 v Sibřině. Vždy zde někdo bude, neváhejte a volejte 724 256 253.

Budeme rádi, když se k nám připojíte, aby se nám všem v dalším roce dobře dařilo, vše se obrodilo a veselo bylo. A pokud byste se k nám chtěli v našem masopustním úsilí připojit, či nám nějak/něco přispět, budeme jenom rádi!

V masopustním průvodu a taškařicích se na setkání v ÚJEZDĚ, KVĚTNICI, DOBROČOVICÍCH A SIBŘINĚ těší lid újezdský, květovzkvétajíci, dobročovický a SOSákovský


Masopustní průvod vychází:
10:30 Újezd nad Lesy u sámošky na Rohožníku
10:30 Dobročovice u staré školy (nyní obecní úřad)
sejdeme se všichni
11:00 Květnice u Mlýna
a pak dojdeme do:
13:30 Sosákova v Sibřině

Místo konání akce: Sosák, Na Paloučku 21, Sibřina
Vstupenky: http://www.sosakov.cz/
Datum začátku akce: 18. Února 2017 10:30
Datum ukončení akce: 18. Února 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0572N 14.6694E

Případné změny si prověřte na webu akce Sibřinský Masopust

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Letní kino, Tišnov
Pálení čarodějnic na pivovaru
Starý pivovár Rosice, Rosice
Pálení čarodějnic
Středisko volného času, Most