Síla zvyku

Akce Brno

Síla zvyku
Divadlo, kino
HaDivadlo, Brno
Další akce ve městě Brno

Síla zvyku / Premiéra

Autor: Thomas Bernhard
Režie: Jan Horák a Michal Pěchouček

Hrají: Cyril Drozda, Jiří Svoboda, Zbyšek Humpolec, Mark Kristián Hochman j. h., Agáta Kryštůfková

„Co říkáte je useknuté všechno je useknuté co říkáte. To svědčí o tom že neovládáte dýchání to je ostuda pro artistu. Poruchy odstranit!“

Posedlost zábavou? Zábava nehoráznou posedlostí? Kde se tady láme hranice mezi genialitou a chimérou dokonalosti, která už nikoho nezajímá a ničeho nedosahuje? Bác. Groteska!

Samolibý cirkusový bard Caribaldi se ukrývá na rozcestí, na poslední štaci. Snaží se ze všech sil ze svých úslužných a pokrčených loutek-zaměstnanců vydolovat nehorázné výkony! Oni na ně ale očividně nemají. Hrajte! Nástroje přeci máte, dovedete s nimi i žonglovat! Vybrakovaný arzenál šmíráckých vtipů – kopance do zadku. Ustavičné padání čapky z hlavy. Kdo se tu komu směje?

Umělec má dělat všechno proto, aby odešel ze scény při síle. Zvyk je cirkusácká košile. Výzva pro „staré“ bardy souboru, k znovunalezení energie a radosti z hereckého sebeobviňování. Je teď ten správný čas na revizi vlastního tvůrčího stylu? Na pohled do zrcadla vlastní autoritativní umělecké dráhy? Co v něm lze uvidět? Slova a větné formulace tvoří v „tragikomedii“ rakouského cynika Thomase Bernharda nezadržitelnou průtrž. Slovní obraty a přemety se recyklují ad absurdum, až všechna situační pravidla hry postrádají smysl. Koncept slova proti nekompromisnímu obrazu umělecké krutosti. Ohne Drama. Ohne Witz?

Místo konání akce: HaDivadlo, Alfa pasáž, Poštovská 8d, Brno
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/sila-zvyku/kkab/
Datum začátku akce: 28. Dubna 2017 19:30
Datum ukončení akce: 28. Dubna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1945N 16.61E

Případné změny si prověřte na webu akce Síla zvyku / Premiéra

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov