Snow film fest 2016

Akce Brno

Snow film fest 2016
Divadlo, kino, Festivaly
Brno, Jihomoravský kraj, Brno
Další akce ve městě Brno

Snow film fest 2016

Snow film fest se valí do Brna. Dva dny plné adrenalinu, dobrodružství a zábavy. Během dvou dnů uvidíte 7 filmů, 4 unikátní přednášky a těšte se i na soutěže a cestovatelskou kuchyni.

21.11
Sibiřský Traverz
Dokument mapuje 9 288 km dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa –Transsibiřské magistrále. Zvládnout celou trasu z Vladivostoku až do Moskvy může být zdlouhavý a nudný zážitek, pokud si neuděláte pár zastávek. A pokud máte s sebou lyže, nudit se rozhodně nebudete. Tým špičkových lyžařů a filmařů z proslulých Sherpas Cinemase po této slavné trase vypravilo, aby se seznámili s místní komunitou a prozkoumali sibiřský prašan. Čeká nás zastávka v odlehlé divočině na hoře Mamay poblíž Bajkalu, sněhové bouře v horském středisku Sheregesh i návštěva lovecké vesnice, kde si obyvatelé vyrábějí vlastní lyže.

Tamara
V roce 2012 Tamara Lunger poprvé spatřila 8 611 metrů vysoký vrchol K2. Pohled na něj byl ohromující v neposlední řadě pro to, že K2 je považována za nejnebezpečnější osmitisícovku. Již více než 80 horolezců zde přišlo o život. Přesto Tamara jako 28-letá zamířila opět do Pákistánu spolu s alpinistou Nikolausem Gruberem, aby čelila největší výzvě své horolezecké kariéry. Film je portrétem ženy, která miluje extrémy a žije pro ně. Film plný bolesti a strachu, ale i odhodlání a štěstí.

Whiskey Berber
Bratři Švihálkové alias Kejda Ski Team se v zimní sezóně 2014-2015 zaměřili na odhalování skialpového potenciálu marockého Atlasu. S cílem najít co nejzajímavější sjezdové linie v nejvyšších částech Atlasu vyrazili do severní Afriky hned dvakrát. A důraz byl kladen také na dokumentaristickou stránku věci

Expedice Švédsko
Jimmy je zkušený dobrodruh, který se narodil a vyrůstal v severním Švédsku. Jako mnoho Švédů během cest za dobrodružstvím procestoval kus světa. Nyní se konečně rozhodl podniknout něco pořádného ve své rodné zemi, aby ukázal přátelům, co Švédsko nabízí. Společně s Linusem a Jasonem se na lyžích vydávají po Švédské královské cestě (Kungsleden), která vede 450 km přes švédské hory. Jason je z Nového Zélandu, má za sebou také mnoho dobrodružných výprav, ale toto bude jeho první zkušenost na lyžích za polárním kruhem. Linus nikdy dříve nic podobného nepodnikal

+plus dvě unikátní přednášky

22.11

Bulharské bílé zlato
Bulharské kopce můžou ve freeriderovi zpočátku budit rozpačitý dojem, nikde žádná dominanta a samé pláně. Jakmile se však ponoříte do jejich nitra, poznáte kouzlo krátkých, strmých a velmi technických sjezdů. Kvalita sněhu je tu výborná a na člověka tu narazíte opravdu zřídkakdy. Pokud si vyberete terén, máte jistotu, že jej před vámi nejely stovky lidí, ale zřejmě budete jeden z prvních.Tak by se dal shrnout výlet pětice Čechů, kteří sebrali auto a vyrazili na 1500 km dlouhou cestu do bulharské Rily, za poznáním východoevropské kultury, místních hor a terénů pro freeride. Kromě hor ve filmu poznáte hlavní město Sofii a seznámíte se s místními obyvateli. Aniž by o tom výprava věděla anebo o to usilovala, ocitla se o několik desítek let zpět v čase. A to, že se v místě konal vůbec poprvé Bulharský Freeride Tour závod, byl jen příjemný bonus a skvělé zpestření na závěr.

Bílé objetí
Zima a sníh v horách láká velké množství sportovních nadšenců. I přes velký posun v předpovídání lavinového nebezpečí vzrůstají počty nehod s fatálními následky. Tvůrci filmu nechtějí moralizovat nebo kázat, ale spíš se snaží najít vysvětlení, co lidi žene vstříc adrenalinovému zážitku a riskování. Film je o lidech, kteří se dostali do smrtelného nebezpečí v zimních podmínkách. Proč jsou ochotni cestovat stovky kilometrů a riskovat své životy? Dokument nahlíží do světa freeriderů, snowboardistů, horolezců, ale také do světa lidí, kteří pracují pro Horskou záchrannou službu a v centrech lavinové prevence. Ve filmu se střídají rozhovory s lidmi a rekonstrukce nehod natáčené v místech, kde se opravdu staly.

Ledy a přílivy
V roce 2014 se šestice žen vydala na malé plachetnici z Islandu přes Dánsko až kzápadnímu pobřeží Grónska. Bez větších zkušeností se postupně seznámily s ovládáním lodě i pobytem na širém moři, kde po několik dní plavby nespatřily žádnou pevninu. V Grónsku pak prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa. Počasí i kvalita sněhu na mnoha místech předčila jejich očekávání. Naproti tomu se v jedné z vytipovaných oblastí nedostávalo sněhu. Tady si všechny uvědomily, jak velký dopad má pro tuto oblast globální oteplování


+plus dvě unikátní přednášky

Místo konání akce: Brno, Jihomoravský kraj, Brno
Datum začátku akce: 21. Listopadu 2016 18:00
Datum ukončení akce: 22. Listopadu 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2N 16.6167E

Případné změny si prověřte na webu akce Snow film fest 2016

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
SLAVNOSTI CHŘESTU A VÍNA 2024
Palackého náměstí, Ivančice
Mirai Summer Fest 2024
zámecký park Slavkov - Austerlitz, Slavkov u Brna
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno