Snow film fest Ostrava

Akce Ostrava

Snow film fest Ostrava
Divadlo, kino, Festivaly
Kulturní dům K-Trio, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Snow film fest Ostrava

nejlepší filmy uplynulé sezóny
lyžování, expedice, freeride a další zimní šílenosti

Vážený diváci,
rádi bychom Vás touto cestou pozvali na SNOW FILM FEST 2016. Přinášíme opět ty nejlepší snímky uplynulé sezóny. Uvidíte filmy o freeridingu, lavinách i zimních expedicích. V letošním ročníku nabídneme promítání všech snímků /3 soutěžní a 4 nesoutěžní/.

17.00 – 18.30 I. ČÁST
Tamara /alpinismus/
V roce 2012 Tamara Lunger poprvé spatřila 8 611 metrů vysoký vrchol K2. Pohled na něj byl ohromující v neposlední řadě pro to, že K2 je považována za nejnebezpečnější osmitisícovku. Již více než 80 horolezců zde přišlo o život. Přesto Tamara jako 28-letá zamířila opět do Pákistánu spolu s alpinistou Nikolausem Gruberem, aby čelila největší výzvě své horolezecké kariéry. Film je portrétem ženy, která miluje extrémy a žije pro ně. Film plný bolesti a strachu, ale i odhodlání a štěstí.

Bulharské bílé zlato /freeride/
Bulharské kopce můžou ve freeriderovi zpočátku budit rozpačitý dojem, nikde žádná dominanta a samé pláně. Jakmile se však ponoříte do jejich nitra, poznáte kouzlo krátkých, strmých a velmi technických sjezdů. Česká freeridová výprava za bulharským prašanem do pohoří Rila.

Whiskey Berber /extrémní skialpinismus/
Bratři Švihálkové alias Kejda Ski Team se v zimní sezóně 2014-2015 zaměřili na odhalování skialpového potenciálu marockého Atlasu. S cílem najít co nejzajímavější sjezdové linie v nejvyšších částech Atlasu vyrazili do severní Afriky hned dvakrát. A důraz byl kladen také na dokumentaristickou stránku věci. Výsledkem jejich snažení je film Whiskey Berber, který představí tři hlavní oblasti tohoto horského pásma, Mgoun, Toubkal a Tazarhart a tamní skiextrémové linie, zavede nás do rušného Marrakéše a ukáže skromný život Berberů, obyvatelů horských vesnic.

18.30 – 18.45 PŘESTÁVKA

18.45 – 20.15 II. ČÁST
Ledy a přílivy /freeride, plachtění/
V roce 2014 se šestice žen vydala na malé plachetnici z Islandu přes Dánsko až k západnímu pobřeží Grónska. Bez větších zkušeností se postupně seznámily s ovládáním lodě i pobytem na širém moři, kde po několik dní plavby nespatřily žádnou pevninu. V Grónsku pak prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa.

Bílé objetí /lavinová problematika/
Zima a sníh v horách láká velké množství sportovních nadšenců. I přes velký posun v předpovídání lavinového nebezpečí vzrůstají počty nehod s fatálními následky. Film je o lidech, kteří se dostali do smrtelného lavinového nebezpečí. Proč jsou ochotni cestovat stovky kilometrů a riskovat své životy?

20.15 – 20.30 PŘESTÁVKA

20.30 – 22.00
Sibiřský Traverz /freeride/
Dokument mapuje 9 288 km dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa – Transsibiřské magistrále. Zvládnout celou trasu z Vladivostoku až do Moskvy může být zdlouhavý a nudný zážitek, pokud si neuděláte pár zastávek. A pokud máte s sebou lyže, nudit se rozhodně nebudete. Tým špičkových lyžařů a filmařů z proslulých Sherpas Cinema se po této slavné trase vypravilo, aby se seznámili s místní komunitou a prozkoumali sibiřský prašan.

Expedice Švédsko /zimní putování/
Ultramaraton Arrowhead 135 severní Minesotou patří mezi padesátku nejnáročnějších závodů na světě. Donutit zmrzlé tělo ke zdolání 135 mil na sněžném kole, běžkách, nebo pěšky za 60 hodin totiž není žádná hračka. Film sleduje jednoho závodníka z každé kategorie bojujícího nejen s mrazy -48 °C, ale i sám se sebou. Jak správně rozvrhnout síly? Kolik hodin, nebo spíš minut, spát?

Místo konání akce: Kulturní dům K-Trio, Dr. Martínka 1439/4, Ostrava
Vstupenky: http://vstupenky.kzoj.cz/sal.php?soubor=b611e550c26806eeeb45fa24813d1b6d&jazyk=1&mrs=0&prdID=10155
Datum začátku akce: 21. Října 2016 17:00
Datum ukončení akce: 21. Října 2016 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7848N 18.261E

Případné změny si prověřte na webu akce Snow film fest Ostrava

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava
Kamenité Čas Rock Fest 2024
Areál Kamenité, Vyšní Lhoty