SP 2017: Herbie Hancock

Akce Praha

SP 2017: Herbie Hancock
Koncerty
Další akce ve městě Praha

SP 2017: Herbie Hancock

Herbie Hancock

Pianista, skladatel a producent Herbie Hancock je nefalšovanou ikonou moderní hudby. S pečetí kvality jej na vlastní cestu vyslal Miles Davis a nikdy nelitoval. Herbie se do historie hudby opakovaně zapisuje jako stěžejní kreativní element a inspirátor celé řady pokračovatelů včetně některých protagonistů letošních Strun podzimu.

Hancock se narodil v Chicagu v roce 1940 a už jako dítě se projevoval jako klavírní génius: Mozartův klavírní koncert přednesl s Chicago Symphony Orchestra ve věku pouhých jedenácti let. Jazz začal hrát na střední škole pod vlivem Oscara Petersona a Billa Evanse.
Pro pravověrný jazzový svět Herbieho objevil v roce 1960 trumpetista Donald Byrd. Po dvou tovaryšských letech debutoval u vydavatelství Blue Note úspěšným albem Takin‘ Off a hned si připsal první nesmrtelný hit Watermelon Man.

V tomtéž roce jej přizval Miles Davis do svého druhého legendárního kvinteta, aby zanechal hluboký otisk v jazzových dějinách prostřednictvím organické souhry s kolegy v kapele i početných stylotvorných nahrávek patřících do zlatého fondu moderního jazzu. Paralelně zabodoval sólovými a dnes již klasickými alby Maiden Voyage, Empyrean Islands nebo Speak Like a Child. V roce 1966 složil hudbu ke kultovnímu filmu Michelangela Antonioniho Zvětšenina a nebývalý ohlas díla vedl k následné Hancockově úspěšné skladatelské kariéře ve filmu a televizi.

Vstupenky najdete na http://strunypodzimu.cz/cs/vstupenky/

Místo konání akce: Forum Karlín, Pernerova 51, Praha
Vstupenky: http://strunypodzimu.cz/cs/vstupenky/
Datum začátku akce: 9. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 9. Listopadu 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0915N 14.455E

Případné změny si prověřte na webu akce SP 2017: Herbie Hancock

Jméno organizátora: Struny podzimu
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce