Studio Damúza & Fekete Seretlek: KAR + Happy Bones!

Akce Praha

Studio Damúza & Fekete Seretlek: KAR + Happy Bones!
Divadlo
Web organizátora:
www.damuza.cz
Další akce ve městě Praha

Studio Damúza & Fekete Seretlek: KAR + Happy Bones!

Speciální repríza inscenace KAR → dvě představení v rámci jedné vstupenky!

• 18.30 - Matija Solce: Happy Bones
• 20.00 - Studio Damúza & Fekete Seretlek: KAR

→ Fekete Seretlek a Studio Damúza: KAR

Divadlo objektů & koncert na motivy Anny Kareniny

Během smuteční večeře, během cinkání skleniček a klidného doprovodu smuteční kapely, se místo klidného rozloučení začnou odehrávat střípky ze života minulé osoby. Ta skrz náhodné pohyby číšníka, skrz nenápadné kombinace hudby, slov a předmětů, ožívá, tak jako ožívá i představivost hostů. Ti se opojení vínem začnou vžívat do minulosti, až se nakonec sami stanou postavami příběhu o Anně Karenině.

Kabaret ruského realismu staví a nastoluje dramaturgii živou, živočišnou, autorsky zpracovanou hudbou, postavenou na základě ruských tradic. Harmonika, perkuse, housle, cello, basa a pěti hlas provede metamorfózu hudby a divadla, kabaretu a intimních scén pohyblivých předmětů. Rytmika stoupá do poslední chvíle, ve které se (před dveřmi smrti) najednou divák a herec octnou opět na začátku - u stolu se skleničkou vína v ruce.

režie: Matija Solce
scénografie: Marianna Stránská
hudba: Matija Solce
producent: Studio Damúza
produkce: Zuzana Cajtlerová
hrají: Pavol Smolárik, Anna Bubníková, Jiří N. Jelínek, Ivo Sedláček, Matija Solce, Jan Meduna

→ Matija Solce: Happy Bones

Smrt. Proč z ní děláme tabu, když je všude kolem nás? Každý den se Smrt prochází kolem nás řkouc: „Zdravíčko, to máme dnes ale krásný den, že?“, ale my nikdy neodpovíme, jdeme dál svou cestou a předstíráme, že jsme nic neslyšeli.

Tato inscenace je impulsivní hrou not, výkřiků a slov. Nestojí na příběhu, ale na hudbě, na které Matija buduje ostatní komponenty své show. Tak je tahle absurdní skládačka srozumitelná pro každého. Promlouvá i beze slov a s minimem použitých prostředků: akordeon, hlas a pár kostí.

Asociativní mix objektů, hry se slovy, zvukem a tělem. Koncert a zároveň loutkové představení pro dospělé a mládež od 12 let.

→ Matija Solce

Slovinský loutkář, režisér, herec a hudebník, držitel mnoha ocenění na prestižních mezinárodních divadelních festivalech. Již několik let úspěšně křižuje svět s vlastním loutkovým divadlem Teatro Matita. Je tvůrcem kompozic a aranžmá všech písní své kapely Fekete Seretlek.

V současné době dokončuje doktorská studia na pražské DAMU. Jeho tématem je hudební rozměr loutkového divadla, který se vine také všemi jeho inscenacemi.

→ Studio Damúza

Studio DAMÚZA působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem ve středověkém sklepení domu Řetězová 10 na Starém městě. V červnu 2004 o tento rostor DAMÚZA přišla a chvíli hledala svoji tvář mimo jiné jako stálý host divadla Na zábradlí…

V současné době se pod značkou DAMÚZA skrývá produkční a producentská jednotka podporující neotřelé divadelníky, hudebníky a ostatní především vizuální umělce, kteří nechtějí zapadat do běžného divadelního provozu, ale chtějí objevovat, provokovat, zkoumat...

Místo konání akce: Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha
Vstupenky: http://www.palacakropolis.cz/work/33298?event_id=26609&no=62&page_id=42027
Datum začátku akce: 6. Března 2018 18:30
Datum ukončení akce: 6. Března 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0823N 14.4489E

Případné změny si prověřte na webu akce Studio Damúza & Fekete Seretlek: KAR + Happy Bones!

Jméno organizátora: Damúza
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub