TARA FUKI // Klub Art

Akce Opava

TARA FUKI // Klub Art
Koncerty
Klub Art, Opava
Další akce ve městě Opava

TARA FUKI // Klub Art

Tara Fuki je duo zpívajících violoncellistek, které tvoří Dorota Barová (rovněž zpívala se skupinou Chorchestr a Asyl Akt) a Andrea Konstankiewicz-Nazir (dále hrála v kapele BOO). Texty písní (především z pera Doroty Barové) jsou většinou v polštině. Na ostravské konzervatoři se minuly, setkaly se až v roce 2000 při studiu hudební vědy na Filozofické fakultě v Brně. Ve své hudbě i textech se nechaly inspirovat poetikou nocí a snů, které chápou jako extrakt podvědomí. Protože „to, co se v nás odehrává v noci, je úplně jiné a mnohdy i pravdivější než to, co vnímáme ve dne.“
Jejich hudba je hudební improvizace na pomezí mnoha hudebních žánrů (klasická hudba, jazz, folk a jiné). Texty písní zpívají polsky, česky i francouzsky. Spolupracující skupinou bývá často Vertigo-kvintet, což je československá jazzová skupina.
Tara Fuki úspěšně koncertují po celé Evropě (Česko, Slovensko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, státy bývalé Jugoslávie, Rumunsko, Holandsko, Anglie, atd.) a střední Americe. Zatím získaly dvě ocenění Akademie populární hudby v kategoriích Alternativní hudba – World music a Objev roku za rok 2001. Za album Auris získaly Tara Fuki žánrovou Cenu Anděl 2007 v kategorii World music.

předprodej 120,- / na místě 170,-

Místo konání akce: Klub Art, Ostrožná 236/46, Opava
Datum začátku akce: 4. Května 2017 20:00
Datum ukončení akce: 4. Května 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.9362N 17.9008E

Případné změny si prověřte na webu akce TARA FUKI // Klub Art

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava
MUZIKÁLY NARUBY
Zámek Hradec nad Moravicí, Hradec nad Moravicí
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava