The Wedding Present / UK

Akce Praha

The Wedding Present / UK
Koncerty
Klub 007 Strahov, Praha
Další akce ve městě Praha

The Wedding Present / UK + support: Summer Cannibals

The Wedding Present měli během své kariéry 40 hitových singlů… což není vůbec špatné na kapelu, která od svého založení odmítá hrát hry gramofonovéhu průmyslu. Všechno začalo v roce 1985, kdy David Lewis Gedge vydává první písničku kapely nazvanou GO OUT AND GET ‘EM BOY! a následující mistrovské album GEORGE BEST u svého labelu Reception Records.

Od počátku získali The Wedding Present věhlas svými hořkosladkými, až k pláči uprímnými milostnými písničkami obalenými smrští kytar. Bylo tedy překvapením, že první deskou u velké firmy RCA Records byla deska ovlivněná ukrajinskou lidovou hudbou UKRAINSKI VISTUPI U JOHNA PEELA. Pak už ovšem následuje klasicky weddingovsky znějící album BIZARRO, s jejich prvním singlem KENNEDY.

Další album Wedding Present dostal na starost zvukový inženýr a mistr svého oboru Steve Albini. Výsledkem bylo zahloubanější album SEAMONSTERS, které bylo v zasněžené Minnesotě nahráno za pohých 11 dní.

S nezvyklým nápadem kapela přišla v roce 1992. Do konce prosince The Wedding Present nahráli celkem dvanáct singlů, každý jeden měsíc. Všechny pak vyšly na dvou albech HIT PARADE, ty získaly “desku týdne” od Tonyho Parsonse z The Daily Telegraph.

Desku WATUSI s vlivy hudby šedesátých a sedmdesátých let produkoval Steve Fisk (jeden z hlavních hybatelů hudební avantgardy v Seattlu) a album bylo kritikou hodnoceno jako dosud jejich nejrozmanitější a nejdynamičtější. Melody Maker jej nazval Bílým albem kapely.

Zpět ve Velké Británii nahraná deska MINI je věnovaná autům, které David Gedge tolik obdivuje.

Následují album SATURNALIA a Gedgeův projekt CINERAMA z roku 1997 ovlivněný hudbou skladatelů jako John Barry, Ennio Morricone nebo Serge Gainsbourg ale i Blaxploitation, easy listening a surf music - CINERAMA vydali celkem tři alba s třetím nejtemnějším TORINO z roku 2002.

Koncem roku 2002 se Gedge a Murrell , jeho partnerka z CINERAMA, po čtrnáctiletém vztahu rozcházejí a Gedge se stěhuje z Leedsu, kde žil dvacet čtyři let, do Seattlu. Tam nahrál i další album týkající se rozchodu nazvané TAKE FOUNTAIN po názvem The Weding Present. Album bylo velice úspěšné a kapela podnikla rozsáhlé turné v Evropě a USA.

V lednu 2008 kapela se Steve Albinim nahrává album EL REY, v roce 2012 The Wedding present vydávají velkou desku VALENTINA. Obě jsou nadmíru příznivě přijata kritikou a kapela již získává téměř kultovní postavení - jsou vždy zárukou vysoké hudební kvality.

Gedge v roce 2015 spolupracoval se španělskou indie legendou Pedrem Vigilem na "přetvoření" alba The Wedding Present VALENTINA ve stylu projektu Cinerama. Výsledek byl také nazván VALENTINA a naživo předveden v Londýně a Barceloně, byl navíc natočen pro BBC Radio 6 Music s dalšími hudebníky - smyčcovým kvartetem, dechy a flétnou. Londýnský koncert vyšel na CD & DVD pod názvem 'Live 2015'.

The Wedding Present se po letech také vrátí do Prahy, aby 20.října odehráli koncert na strahovské Sedmičce. Jako support se představí Summer Cannibals.

Vstupenky za 250,- Kč + poplatky jsou k zakoupení na www.goout.cz.

Více info:

www.scopitones.co.uk
www.facebook.com/theweddingpresentofficial
www.klub007strahov.cz
www.facebook.com/klub007strahov
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Místo konání akce: Klub 007 Strahov, Chaloupeckého 1903 / Blok 7, Praha
Vstupenky: https://goout.cz/cs/listky/the-wedding-present/ojo/
Datum začátku akce: 20. Října 2016 19:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0809N 14.3927E

Případné změny si prověřte na webu akce The Wedding Present / UK + support: Summer Cannibals

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce