To všechno ona

Akce Praha

To všechno ona
Divadlo
Web organizátora:
www.oldstars.cz
Další akce ve městě Praha

To všechno ona

Duel Ljuby Krbové a Jana Battěka, který získal hlasy redakce portálu i-divadlo.cz 2. místo v kategorii inscenace roku 2015. Ljuba Krbová se pak dělila spolu se Simonou Babčákovou o první místo v kategorii Ženský herecký výkon roku.

Matka a syn tragicky nesou ztrátu hlavy rodiny, ale trápení je nespojuje, přináší jen roztržky a urážky. Zachráncem se stává monitor počítače. Technika virtuálně sbližuje, reálně však lidi rozděluje... Věčné téma v komorním dramatu mladého Bělorusa, který nešetří vulgarismy ani lyrikou a s dovedností vyzrálého autora proniká do citového života dvou osamělých.

Andrej Ivanov získal za hru To všechno ona dvě prestižní ocenění v rámci mezinárodních dramatických soutěží. Hra byla od svého vzniku v roce 2012 několikrát veřejně přečtena a dvakrát inscenována v ruských divadlech. Naším uvedením se dočkala prvního uvedení v jiném než ruském jazyce.

hrají: Ljuba Krbová a Jan Battěk
režie: Tomáš Staněk
překlad, úprava a dramaturgie: Marcela Magdová
výtvarné řešení: Petra Krčmářová
produkce: Martina Kavanová
technická spolupráce: Kryštof Lepšík

"Divadlo OLDstars na netu pokouší duši Inscenace navíc není zplošťujícím obrazem internetového prostředí, snaží se jeho klady i zápory hodnotit nestranně. Ivanov a inscenátoři nejsou zrovna optimističtí, ale uživatele internetu ani hráče nesoudí."

Martin Macháček, ČRo Rádio Wave, 12. ledna 2015

"Ljuba Krbová je jako matka vynikající volbou. Když se na vás podívá svýma zranitelnýma očima, můžete nahlédnout až na dno bolestí se svíjející duše ženy po ztrátě milovaného manžela, osamělé matky samoživitelky, byli byste ochotni jí odpustit jakýkoliv zločin...
Stejně tak Jan Battěk působí křehce a zranitelně, přesto v sobě má dost energie puberťáka vzpírajícího se světu, kterého byste občas s chutí profackovali."

Alena Kunčíková, Scena.cz, 19.. 1. 2015

"Variace na oidipovské drama i odmítání dospět a zaujmout uvolněné místo hlavy rodiny jsou posunuty kamsi do kyberprostoru – intimita sklepní scény pod nízkou cihlovou klenbou je velkou devízou inscenace. Čtvercové podium může být lůžkem i katafalkem a prázdný střed připomíná propast mezi dvěma teritorii, kde se dvojice střetává ve zraňujících vzájemných konfrontacích."

Veronika Boušová, Divadelní noviny, 5. března 2015

"...oči Ljuby Krbové zasluhují samostatný frenetický potlesk, neboť jejich prostřednictvím smí divák vstoupit do něžných zákoutí vnitřního vesmíru zoufající si milující matky, což komorní sklepní prostor umocní v doslova emoční třesk."

Helena Grégrová, i-divadlo.cz, 4. března 2015

S inscenací cestujeme po celé republice - dorazit můžeme i k vám (nezávazné poptávky: lucie@oldstars.cz).

Místo konání akce: H2O, sklepní prostor, Koněvova 61, Praha 3, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/divadlo/to-vsechno-ona/viqbc/#"T":"2018-01-26T20:00:00"
Datum začátku akce: 25. Března 2018 20:00
Datum ukončení akce: 25. Března 2018 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.089N 14.4611E

Případné změny si prověřte na webu akce To všechno ona

Jméno organizátora: H2O, sklepní prostor
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk