Trainspotting a T2 Trainspotting v Aeru

Akce Praha

Trainspotting a T2 Trainspotting v Aeru
Divadlo, kino
Kino Aero, Praha
Další akce ve městě Praha

Trainspotting a T2 Trainspotting v Aeru

Nevbodneš dvakrát do stejné žíly. Dvojprogram legendární adaptace románu Irvina Welsche z roku 1996 a jeho pokračování v režii Dannyho Boylea. Po předložení vstupenek na obě projekce na našem baru obdržíte nakopávací drink zdarma.

V pátek 17. února:

18:00 Trainspotting
20:30 T2 Trainspotting

Trainspotting (1996)

Hrdina kultovního románu Irvina Welshe i jeho stejně úspěšné filmové adaptace Mark Renton (Ewan McGregor) je vlastní volbou feťák a heroinu holduje i skupina jeho „přátel“: Spud, Sick Boy, Tommy a sociopat Begbie. Ať už je jejich revolta proti hodnotám měšťácké společnosti jakkoli podivná a sebedestruktivní, užívají si ji naplno, aniž by si uvědomovali její nevyhnutelné konce. Pak se ale Renton rozhodne s heroinem skončit – dokáže mu ovšem „normální život“ poskytnout stejné vzrušení jako pořádná dávka? Drogová scéna Edinburghu 80. let, stiženého ekonomickou krizí, se do druhého celovečerního filmu Dannyho Boylea (dále např. Pláž či Milionář z chatrče) promítla s autentickou syrovostí, kterou ovšem režisér dokonale vyvažuje černým humorem i surrealistickými akcenty. Nezapomenutelný je i soundtrack filmu, na kterém se podílely zářivé hvězdy britské kytarové a elektronické hudby poloviny 90. let (Blur, Primal Scream, New Order, Pulp). Skladba Born Slippy .NUXX od skupiny Underworld se navíc stala manifestem celé generace.

T2 Trainspotting (2017)

Na počátku byla příležitost...a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli.

Místo konání akce: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha
Vstupenky: http://www.kinoaero.cz/cz/cykly-festivaly/262/Trainspotting-%7C-1996-%7C-2017/442/2017/
Datum začátku akce: 17. Února 2017 18:00
Datum ukončení akce: 17. Února 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0904N 14.4719E

Případné změny si prověřte na webu akce Trainspotting a T2 Trainspotting v Aeru

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub